Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Spitalul Județean Mehedinți, moșia lui Aladin Georgescu

În loc să treacă la adoptarea unui nou buget, așa cum i-a solicitat Ministerul Finanțelor Publice, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, folosește tot felul de tertipuri ieftine pentru a ieși din situația pe care a creat-o, aruncând vina în altă parte.

Și pentru că tratează Spitalul Județean de Urgențe din Drobeta Turnu Severin ca pe un srl de-al său (cu doi asociați – Aladin Gigi Georgescu și Liviu Mazilu),  în care taie și spânzură după bunul plac, vineri i-a încolonat pe toți cei din conducerea spitalului în fața presei. De frică oamenii au executat ordinul și în fața jurnaliștilor au înseilat câteva cuvinte despre  bugetul redus al spitalului, care nu ar putea susține vezi Doamne cheltuielile cu materiale necesare intervenției în cazurile unor posibili pacienți cu coronavirus.

Dar adevărul despre managementul profund defectuos al acestui spital va ieși la iveală în curând, în urma verificărilor pe care le va efectua Corpul de Control al Ministrului Sănătății începând de săptămâna viitoare.

De altfel, o țară întreagă a văzut situația spitalului județean de la Turnu Severin, unde mâncarea pacienților era transportată spre saloanele pacienților pe la subsolul insalubru al imobilului.  Banii pe care îi cheltuiesc acum să achite amenzile aplicate pentru mizeria din spital, spațiile neigienizate și alte nereguli constatate de la începutul anului, puteau fi altfel gestionați.

Interesant este că ori de câte ori acest spital – și nu au fost deloc puține cazurile – s-a confruntat cu situații delicate nu i-am văzut deloc la față pe acești reprezentanți din conducerea spitalului județean vorbind cu presa. Doar medicul cardiolog Cristian Jianu, care este și purtătorul de cuvânt al unității medicale, a fost băgat la înaintare prezentând un punct de vedere.

Anul trecut au ținut sub tăcere un caz deosebit de grav, când o angajată a fost violată de un individ periculos în timpul orelor de program. Nimeni nu a luat atunci poziție, nimeni nu a vorbit atunci despre biata femeie.

Tot anul trecut au băgat capul sub pământ ca struțul  când secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi a fost închisă după identificarea bacteriei Acinetobacter. Patru pacienţi s-au infectat cu această bacterie la finalul lunii aprilie 2019, iar toţi cei patru au murit între timp.

Sub tăcere au trecut și scandalurile provocate în spital, în care au fost implicați copiii unui potent om de afaceri din Turnu Severin. Și nimeni, dar absolut nimeni nu vorbește despre mizeria din acest spital, despre faptul că pacienții sunt trimiși în continuare la farmacie ca să cumpere medicamente, că trebuie să scoată bani din buzunar dacă vor să fie tratați omenește.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.