Skip to content
Administrație locală Recent

Consilierii județeni PNL: Cei de la PSD își bat joc în continuare de mehedințeni

Consilierii județeni liberali au susținut o conferință de presă pentru a explica poziția lor din cadrul ședinței prin care președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu nu a venit cu un nou proiect de buget, ci cu o propunere de a contracta un împrumut. Liberalii au transmis că liderul social democrat continuă farsa politică, în loc să rezolve problema de fond.

”Luna trecută președintele CJ și majoritatea PSD au votat un buget în care alocare pentru DGASPC a fost zero. A lăsat fără niciun fel de finanțare această direcție. Noi am atras atenția atunci asupra acestui aspect și am spus că este și ilegal. Abuzând de o majoritate de care dispune în acest moment PSD a votat acest buget. Că am avut dreptate a fost confirmat: prefectul și Prefectura este obligată să verifice legalitatea deciziilor și a atacat în contencios. În acest moment suntem cu bugetul suspendat. La această ședință de îndată am asistat la cea mai neinspirată și urâtă modalitate de a împacheta un subiect serios într-o poleială și de a-l răsuci într-o farsă politică, dacă îmi permiteți să spun asta. Ni s-a cerut să votăm un proiect de hotărâre prin care să contractăm un împrumut care să finanțeze partea de cheltuieli neeligibile la niște proiecte europene, spital și drum județean. Nimic mai corect, dar de fapt toate aceste sume sunt deja prinse în buget. Ni se sugera să aprobăm un împrumut care să finanțeze proiecte deja finanțate prin buget, iar banii deja existenți la aceste proiecte să fie duși la DGASPC. Iată cum dintr-o dată se recunoaște faptul că s-a greșit și s-a încălcat legea. Sigur că noi am propus pentru a câștiga timp să fie introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre care să aprobe un buget nou cu alocarea corespunzătoare pentru DGASPC lăsând fără obiect acțiunea în contencios a instituției prefectului și putând să avem un buget funcțional și, sigur, în măsura în care va fi necesar să contractăm un împrumut. Dar să iei și să spui că de fapt acești bani sunt pentru cheltuielile neeligibile pentru niște proiecte și să spui că de fapt PNL nu dorește aceste proiecte, în măsura în care ele deja sunt finanțate este o farsă politică. PSD și președintele Consiliului Județean nu mai poate păcăli pe nimeni”, a declarat consilierul județean Dumitru Mărculescu.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat luni, 9 martie, că în cadrul ședinței extraordinare le-am propus consilierilor județeni aprobarea unui proiect de hotărâre în vederea contractării unui împrumut în valoare de 54, 5 milioane lei, în vederea asigurării cheltuielilor neeligibile pentru proiectele cu finanțare externă nerambursabilă.

Ministerul Finanțelor s-a pronunțat în problema bugetului județului Mehedinți, care este suspendat de drept până la soluționarea cauzei, după ce prefectul Cristinel Pavel a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

Ministerul Finanțelor spune că în această situație ”finanțarea activităților administrativ-teritoriale poate fi asigurată în baza unui nou buget aprobat de autoritatea deliberativă din care să fie eliminate neregulile sesizate de prefect”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.