Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Aladin Georgescu cere bani europeni pentru modernizarea Spitalului Județean – Ce s-a întâmplat cu banii de centrală?

Consiliul Județean Mehedinți anunță că a depus joi, 1 noiembrie, o cerere pentru a obține fonduri europene în vederea modernizării și eficientizări energetice a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. În ceea ce privește încălzirea spitalului, în vară s-au alocat 700.000 pentru achiziționarea unei centrale termice… A venit luna noiembrie și centrala nu a fost cumpărată.

Președintele CJ Mehedinți precizează că prin acest proiect, dacă va fi aprobat și câștigat, se va realiza o investiţie în valoare totală de 77.169.846,72 lei. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii existente, în dotarea unităţii cu echipamente din clasa de eficienţă energetică ridicată, echipamente de producere de energie regenerabilă de tipul panourilor fotovoltaice, în scopul scăderii consumurilor de energie termică şi de energie electrică necesară funcţionării acesteia.

Se vor face lucrări de anvelopare, refacere terase, trotuare perimetrale, care vor conduce la dispariţia infiltraţiilor şi a mucegaiului. Totodată, interiorul clădirii va fi recompartimentat şi se vor face lucrări de izolare termică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.