Skip to content
Focus

Aleșii locali își bat joc de Spitalul din Orșova

Consilierii municipali din Orșova au ajuns, nici mai mult nici mai puțin, să își bată joc de Spitalul Municipal, singura instituție cu care prăpădita urbe se mai poate mândri. Majoritatea aleșilor au refuzat să participe la o ședință în care Spitalul trebuia să pimească bani pentru un aparat de testare auditivă a nou-născuților. Dacă nu se trezesc la realitate, spitalul riscă să piardă banii alocați de Ministerul Sănătății și să dea aparatul înapoi. Despre nou-născuții de la maternitate, Dumnezeu cu mila! 

Caz șocant și fără precedent la Orșova! Aleșii locali ai micului municipiu mehedințean au refuzat să participe la o ședință de îndată a forului legislativ în care nu trebuiau să facă altceva decât să aprobe transferul unei sume către spital, destinate plății unui aparat de testare auditivă a nou-născuților, având în vedere că Spitalul Municipal are și o maternitate. Culmea este că banii pentru echipamentul medical de screening auditiv pentru nou născuți nu trebuie dați din bugetul local, ci trebuie doar efectuată o formalitate de transfer a lor către Spitalul Municipal. Banii au ajuns în contul Primăriei de la Ministerul Sănătății, prin Direcția de Sănătate Publică Mehedinți.

Formalitatea ce trebuie făcută de Consiliul Local este un vot pentru transferul sumei de 8.782 de lei. Managerul Spitalului Municipal susține că distinșii consilieri nu vin la ședință, la comanda liderilor de grupuri politice. „Acești consilieri au primit interdicție și îmi asum ce spun, cu probe, au primit telefoane să nu se prezinte la ședință pentru a nu se face cvorumul necesar votului”, a precizat managerul Spitalului Municipal Orșova, Adrian Cican.

Dacă banii nu ajung la timp în conturile Spitalului Municipal Orșova, instituția ar putea fi obligată să ia două măsuri extreme: ori dau aparatul înapoi, ori va trebui plătit din bugetul propriu, pierzându-se o finanțare existent și nerambursabilă.

„Nu e o problemă pentru liberali să voteze!”

Liberalii spun că ei nu au putut ajunge la ședință, nu cunosc despre ce e vorba, dar ei votează fără probleme. PNL are un număr cinci consilieri locali la Orșova, iar dintre aceștia doar unul singur a venit la ședință. Liderul grupului liberal din CL Orșova, consilierul Camelia Ianculovici explică: „Trebuie făcută ședință de Consiliu și pus proiectul pe ordinea de zi. Așteptăm o altă ședință. Nu e o problemă pentru liberali să voteze, dar din materialele depuse la mapele noastre lipseau pagini. Nu știu nimic despre acest apparat și cum se achită el”.

Primarul nu vrea să se încurce în rectificări

Primarul municipiului Orșova, care este și președinte al PSD local, adică liderul consilierilor social-democrați chiulangii, are o altă explicație: spune că nu putea face rectificarea fără aviz de la Finanțele Publice și că nu convoacă mai multe ședințe pentru mai multe rectificări. Le face pe toate la pachet!.

„Acei bani, o sumă de aproximativ 9.000 de lei sunt veniți de la Ministerul Sănătății sunt în conturile noastre, însă pentru a ajunge în conturile noastre e nevoie de o rectificare de buget. Rectificarea o vom face la pachet cu rectificarea pentru primărie. Nu vreau să fac azi o rectificare azi și alta mâine, să convoc două ședințe pentru același lucru. Aștept adresa de la Finanțele publice! Nu se vor pierde banii!”, a declarant primarul municipiului Orșova, Marius Stoica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.