Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Alina Teiș a ”prins” curaj! Îl atacă pe președintele României că manipulează electoratul

”Interesele” deputatei social democrate de Mehedinți Alina Teiș pare că s-au extins. A terminat cu rezolvarea tuturor problemelor și a decis că e timpul să îl atace pe președintele României Klaus Iohannis, că manipulează electoratul, prin faptul că vrea referendum pe justiție.

Dis de dimineață, miercuri 10 aprilie, Alina Teiș a susținut declarația politică prin care vrea să tragă un semnal de alarmă, cu privire la ”efectele referendumului pe justiție”.

”Un refrendum controversat care atrage atenţia nu doar pe plan naţional, ci şi internaţional. Un referendum care va avea următoarele teme: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe”, a declarat deputata PSD.

Ca să nu existe ”confuzii”, Alina Teiș precizează că PSD nu e împotriva luptei anticorupție și, totuși, ”problema la acest referendum nu e tema, ci interesul din spatele lui”.

Partidul Social Democrat este de acord cu aceste teme şi cu acest referendum, mai ales că, până acum, partidul nu a fost niciodată împotriva luptei anticorupţie sau împotriva instituţiilor. PSD a sprijinit instituţiile, atât legislativ, cât şi bugetar. Problema la acest referendum nu e tema, ci interesul din spatele lui. Vorbim de interesul unei persoane care are, în acest moment, frâiele ţării. Și care vrea să profite de alegerile europarlamentare pentru a participa la campanie alături de Partidul Naţional Liberal. Motivul pentru care se insistă asupra acestui referendum şi asupra temei justiţiei din România este acela că se doreşte mutarea atenţiei de la alte probleme importante, cum ar fi economia, veniturile românilor, deţinerea preşedinţiei Consiliului European, educaţia, sanătatea sau modul în care trebuie apărată România în Parlamentul European. Deşi se tot spune că Partidul Social Democrat insistă asupra temei justiţiei, e clar că, în realitate, altul e cel care vrea ca acest subiect să ţină captată atenţia opiniei publice. Și anume, preşedintele României este cel care îşi doreşte să intre în memoria electoratului ca cel care a schimbat ceva în justiţie. Și, în acest fel, să obţină un vot favorabil lui şi partidului său. Lucru care nu reprezintă decât o tentativă grosolană de a manipula electoratul, de a-l face să creadă că votează pentru a avea o ţară mai democratică, în timp ce, de fapt, nu voteaza decât pentru ca un partid să fie la putere”, a mai declarat social democrata.

Mai mult chiar, Alina Teiș a găsit justificarea pentru Ordonanțele de Urgență fără număr pe care le-a dat guvernul PSD&ALDE.

Cu privire la tema justiţiei, tot abordată în ultimul timp, ţin să precizez că preşedintele nu este în măsură să avertizeze nici Guvernul, nici Parlamentul. De altfel, emiterea ordonanţelor de urgenţă reprezintă singura modalitate a Guvernului de a evita blocajele repetate ale preşedintelui Iohannis. În 3 ani de mandat, preşedintele Iohannis a blocat legile emise de Parlament prin 56 de sesizări la Curtea Constituţională, şi a folosit în mod abuziv această prerogativă pe care i-o conferă Constituţia, în timp ce, Traian Băsescu, a sesizat această instanţă în doar 31 de cazuri în zece ani de mandat. Consider că preşedintele României trebuie, mai întâi, să respecte Constituţia României şi să nu mai folosească justiţia pentru a suplini lipsa realizărilor lui. Lucru pe care încearcă să-l facă acum, cu acest referendum. PSD nu are nimic împotriva acestui referendum. Numai că nu îşi doreşte ca rezultatele lui să fie asumate de cineva anume, iar prezenţa oamenilor la vot să vină, mai apoi, în ajutorul promovării unui partid”, a explicat deputata.

Alina Teiș mai spune că PSD vrea să vorbească despre lucruri esențiale, nu despre Justiție.

Partidul Social Democrat va continua să vorbească despre lucrurile strict esenţiale pentru cetăţeni: despre creşterea de venituri, majorarea salariilor angajaţilor, investiţiile din sănătate, educaţie şi alte domenii prioritare. Dar şi aducerea de fonduri europene în România şi apărarea intereselor românilor în afara graniţelor ţării.
Îmi doresc ca procesul de vot pentru europarlamentare să nu fie tulburat. Iar dacă acest refrendum va avea loc, îmi doresc ca românii să iasă la vot, dar să fie extrem de bine informaţi cu privire la lucrurile pentru care votează. Pentru ca nimeni să nu poată profita de prezenţa lor la urne”, a mai precizat deputata PSD de Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.