Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Când va declanșa PSD procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis

Procedura de suspendare din funcție a președintelui Klaus Iohannis ar urma să fie declanșată de PSD în data de 20 iunie, au declarat surse politice pentru G4Media.ro

Miercuri, 20 iunie, a fost convocată o ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul căreia va veni premierul Viorica Dăncilă pentru a prezenta stadiul procesului de pregătire pentru preluarea de către România a Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene în ianuarie 2019.

Ședința comună ar putea fi pretextul perfect pentru declanșarea suspendării, au mai declarat aceleași surse politice. După declanșarea acțiunii președintele Klaus Iohannis ar putea fi suspendat a doua zi, în data de 21 iunie, când se așteaptă pronunțarea sentinței în dosarul angajărilor fictive în care este implicat președintele PSD Liviu Dragnea.

După suspendarea Klaus Iohannis, la Cotroceni ar fi instalat imediat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a cărui misiune va fi executarea urgentă a doleanțelor PSD-ALDE: revocarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA și înlocuirea ei cu o persoană agreată de majoritatea parlamentară, revocarea șefului DIICOT și înlocuirea lui cu cel ales deja de ministrul Tudorel Toader, numirea unui nou șef la SIE și promulgarea modificărilor aduse celor trei legi ale Justiției.

Citește și Klaus Iohannis: Un partid, PSD, încearcă să amputeze puterile Președintelui României

Președintele României a declarat recent că nu existe motive pentru suspendarea sa din funcție.

Repet, nu va exista nicio suspendare, fiindcă nu există niciun temei pentru suspendare, iar, dacă unii pesediști se trezesc vorbind de suspendare, doar așa, să pară mai interesanți la televizor, este problema dumnealor…Acum, sigur, este nevoie să reacționez într-un timp rezonabil, nu putem să stăm, de exemplu, până în decembrie. Dar nu cred că cineva serios așteaptă de la mine să aplic mecanic o decizie într-o zi sau două. Repet, nu-mi doresc să ajungem într-un stat care se bazează pe o formă fără fond, ci doresc, dacă aceste teme acum au apărut, să avem o dezbatere, să avem o discuție, să ne lămurim înainte să facem un pas. Eu acum sunt în faza în care mă lămuresc ce este cu decizia Curții Constituționale și cu motivarea…Eu cred că aceste chestiuni trebuie lămurite în primul rând de politicieni, fiindcă Curtea Constituțională acum a dat o decizie și a ridicat multe întrebări, dar demersul de amputare a puterilor Președintelui este un demers clar al PSD și nu a început de acum o lună, a început mai demult. Deci PSD, văzând de atâția ani că nu reușește să dea Președintele țării și dorind să controleze întreg spațiul politic, s-a gândit că este o soluție să taie din atribuțiile și din puterile Președintelui și eu le spun clar: nu este o soluție”, a mai precizat președintele României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.