Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Ce a pățit un bărbat din Mehedinți care a vrut să taie un cireș bătrân

 

Să tai un cireș în România poate fi o chestiune destul de complicată. Ne-o confirmă un bărbat din Mehedinți, care încearcă de aproape un an să taie un astfel de pom dintr-o cultură de viță de vie din apropierea casei sale.

Medicul veterinar Petre Semenescu, actualmente pensionar, a solicitat în luna noiembrie 2017 Ocolului Silvic Tarnița, așa cum cere legea, o autorizație de exploatare a unui număr de cinci arbori, mai exact un cireș păsăresc și patru salcâmi, de pe proprietatea sa din comuna Șovarna.

Doi pădurari însoțiți de un inginer de la Ocolul Silvic Tarnița au venit la fața locului, numai că în în loc să fie marcat cireșului medicului Semenescu, aceștia au marcat cireșul unui vecin. Câteva zile mai târziu, acesta avea să afle de la vecinul său despre greșeala făcută și imediat a adus la cunoștința celor responsabili despre cele petrecute. Chiar dacă la început, Petre Semenescu a primit asigurări că situația va fi îndreptată în scurt timp, așa cum de altfel ar fi fost și firesc, lucrurile nu au stat însă deloc așa.

Omul s-a trezit că reprezentanții Ocolului Silvic Tarnița se prevalează de faptul că acesta a semnat procesul verbal din data de 6 noiembrie 2017, unde la un moment dat se specifică faptul că el ar fi condus personalul silvic delegat la fața locului și că a participat la inventierea și marcarea arborilor. Medicul susține că a semnat într-adevăr acest proces-verbal, dar că nu i-a însoțit la terenul respectiv din motive de sănătate, fiind operat la picior. Așa se face că de atunci nici în ruptului capului, repezentanții Ocolului Silvic Tarnița nu au mai vrut să dea curs solicitării sale de rectificare a greșelii făcute.

“Este un cireș păsăresc bătrân de peste 60 de ani, pe care vreau să-l tai pentru a-mi asigura lemnele de foc pentru această iarnă. Eu am fost de bună credință, am procedat așa cum cere legea, am anunțat Ocolul Silvic și am achitat suma de 120 de lei. Nu pot să înțeleg această atitudine a unor funcționari ai statului, care ar trebui să fie în slujba cetățeanului, care ar trebui să-I sprijine și nicidecum să-l încurce”, a spus Petre Semenescu.

Contactat telefonic, șeful Ocolului Silvic Tarnița, Doru Cornel Roșianu, a declarat că nu s-a dat curs cererii medicului Semenescu întrucât sunt foarte multe solicitări din partea cetățenilor din zonă, iar personalul este redus. În plus, acesta a ținut să precizeze că situația ar fi fost evitată dacă medicul ar fi indicat corect cireșul atunci când angajații ocolului au venit la fața locului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.