Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

CINE SE SPERIE DE CONSTANTIN GHERGHE

 

Revenirea lui Constantin Gherghe în lumina reflectoarelor a pus pe jar lumea politică locală. După o perioadă de inactivitate politică, fostul edil al Severinului a ales să se înscrie în Partidul Național Liberal, care evident își consolidează poziția și se îndreaptă spre o victorie la alegeri prezidentiale, locale și parlamentare. Chiar dacă de-a lungul timpului lui Gherghe i s-au pus în cap tot felul de lucruri,  balanța se înclină spre realizările pe care acesta le-a bifat în cele două mandate la Primăria Severin. Marea lui nerealizare rămâne problema încălzirii municipiului Drobeta Turnu Severin.

De altfel, venirea lui Gherghe în PNL Mehedinți este doar un prim pas pentru că din câte se pare și alte nume grele se vor îndrepta în perioada următoare spre această organizație politică.

Pro România, care nu de mult s-a lăudat prin târg  că a pus mâna pe Gherghe, a rămas ”cu buza umflată” fiindcă fostul primar le-a refuzat oferta. Și PSD-ului i-a pierit zâmbetul pentru că venirea lui Gherghe în PNL le dă socotelile peste cap. Înscrierea fostului edil severinean în PNL, prin ricoșeu, aduce PNL-ului per ansamblu voturi importante la alegerile locale de anul viitor. Fără doar și poate, Constantin Gherghe este un personaj politic care se bucură de o mare popularitate în rândul mehedințenilor, iar pentru PNL este un mare câștig. Totodată, abilitățile de care a dat dovadă Constantin Gherghe în anii cât a fost activ în administrația locală, cu siguranță sunt un câștig și pentru mehedințeni, nu doar pentru liberali.

Este evident meritul liderului liberal, Virgil Popescu, care a dat dovadă de mult fler și abilitate politică. Bârfele de pe margine cum că Gherghe ar fi fost impus de la centru, și acesta i-ar pune în pericol poziția lui Virgil Popescu, cea de lider al organizației PNL Mehedinți, sunt aruncate pe piață de adversarii politici. Nu ar fi prima dată când Virgil Popescu ar urma să fie ”decapitat” din fruntea liberalilor mehedințeni. Timpul a demonstrat că au fost doar…zvonuri și intoxicări politice.

Mai mult chiar, Virgil Popescu este una dintre propunerile de miniștri ai unui viitor guvern PNL ce va rezulta după trecerea moțiunii de cenzură, ceea ce demonstrează că se bucură de o largă susținere în interiorul PNL.

Aaaa. Dar să nu uităm…cum ar fi ca în prag de alegeri locale, după ce viceprimarul Daniel Cîrjan a luptat pentru PNL, brusc să devină userist? Poate a fost acuzat de ”socialisme”, dar nici într-atât încât să devină userist. Nu de alta, dar nici cei din USR nu s-au lămurit ce doctrină îi ghidează în ”lupta” electorală! Din sursele noastre politice, cu siguranță Daniel Cîrjan este candidatul PNL la primăria Drobeta Turnu Severin în 2020, cu largă susținere a conducerii PNL Mehedinți și a conducerii centrale a PNL.

Așadar, liberalii bifează un succes și arată clar că vor domina scena politică din Mehedinți.

1 comentariu la “CINE SE SPERIE DE CONSTANTIN GHERGHE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.