Skip to content
Focus

Concert de muzică bizantină şi corală la Palatul Culturii

 

Ca în fiecare an, corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei a susţinut în Săptămâna Luminată un concert de muzică bizantină şi corală în Drobeta Turnu Severin.

Concertul pascal intitulat “Ziua Învierii” a cuprins cele mai frumoase alcătuiri de muzică bizantină şi corală închinate marelui praznic al Învierii Domnului. Evenimentul a avut loc în Sala de concerte a Palatului Culturii “Teodor Costescu”, cu începere de la ora 19:00.

Cu o jumătate de ceas înaintea concertului, sala de spectacol a devenit neîncăpătoare. Cuprinși de atmosfera sărbătorească, creștinii au venit însoțiți de rude și apropiați, dornici să se împărtășească de frumusețea sonoră a cântecului sfânt și bun.

Membrii corului au fost primiți cu bucurie de către cei prezenţi şi sub bagheta dirijorală a părintelui Iulian Pruiu au adus bucuria sărbătorilor pascale în sufletele cât mai multor persoane.

Evenimentul s-a a bucurat de prezenţa și binecuvântarea arhierească a Preasfinţitului Părinte Episcop Nicodim.

Corul Kinonia abordează un repertoriu variat: creatii corale religioase, populare şi patriotice, dar şi cântece populare autentice din judeţul Mehedinţi. Unul dintre obiectivele corului este redescoperirea cântecelor şi a vechilor tradiţii populare şi în mod special a cântului şi repertoriului bisericesc de tradiție bizantină, prin punerea în valoare a cântărilor psaltice ale marilor protopsalţi români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.