Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent

Consiliul Local Turnu Severin i-a retras titlul de cetățean de onoare caricaturistului Ştefan Popa Popa’s

 

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin a votat marți, 30 iulie, retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, după declarațiile defăimătoare pe care acestea le-a făcut într-o emisiune TVA la adresa oltenilor, pe care i-a numit ”ciurucuri”.

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marți, 30 iulie, a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, la propunerea viceprimarului PNL Daniel Cîrjan.

Proiectul a trecut cu majoritatea voturilor consilierilor locali prezenți la ședință, indiferent de culoarea lor politică. Singurul consilier care s-a opus a fost Ion Giuhat, care a considerat că forul local se grăbește cu această retragere. Aleșii locali nu au agreat sugestia acestuia, considerând că Ştefan Popa Popa’s a avut timpul necesar, dacă ar fi vrut, să-și ceară scuze pentru cele declarate.

Prin același proiect s-a votat și pentru schimbarea denumirii sălii ”Ştefan Popa Popa’s” a Palatului Culturii Teodor Costescu din Turnu Severin cu Gheorghe Anghel, celebrul sculptor, originar din Drobeta Turnu Severin.

”Avem ca fundament declarațiile domnului Ştefan Popa Popa’s la adresa oltenilor care trăiesc, muncesc sau se află la facultate la Timișoara, olteni pe care i-a numit ciurucuri, coroborat cu faptul că ulterior nu a formulat scuze publice sau revenire la declarații, mai ales că cetățenii de onoare au datoria să nu aducă nici un fel de atingere morală sau de prestigiu, prin comportament, declarații sau acțiuni voluntare sau involuntare, comunității care i-a acordat această înaltă distincție”, a declarat inițiatorul proiectului, viceprimarul Daniel Cîrjan.

Și primarul Severinului, Marius Screciu, a fost de acord cu retragerea titlului de cetăţean de onoare al municipiului caricaturistului Ştefan Popa Popa’s, considerând că declarațiile acestuia pun o ștampilă asupra întregii comunități:

”Nu putem tolera o asemenea ștampilă pusă pe toți cei care pleacă din Drobeta Turnu Severin la Timișoara. O mare parte din ei au contribuit decisiv la modernizarea orașului Timișoara. Sunt medici, ingineri, economiști, oameni de valoare care au rădăcinile în Drobeta Turnu Severin și trăiesc acum în orașul de pe Bega și nu poți să arunci o anatemă asupra lor numindu-i ”ciurucuri”. Din punctul meu de vedere, atitudinea domnului Ştefan Popa Popa’s este una reprobabilă și de neînțeles, având în vedere că a făcut liceul în Drobeta Turnu Severin, iar mama dumnealui este olteancă. Eu cred că nimeni, indiferent de valoarea sa profesională, nu poate să-și permită să arunce cu noroi într-o întreagă comunitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.