Skip to content
Focus Recent

Cum poate rezolva Consiliul Județean încălzirea Severinului, dar nu se implică

Virgil Popescu, ministrul mehedințean al Energiei, a susținut o conferință de presă, la sediul Partidului Național Liberal filiala Mehedinți, din Drobeta-Turnu-Severin.
În cadrul discuțiilor cu jurnaliștii, a fost abordată principala problemă a mehedințenilor, mai precis cea a creșterii prețurilor la gaze naturale de către compania Mehedinți Gaz, prilej prin care a evidențiat dezinteresul lui Aladin Gigi Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți, cu privire la situația cu care se confruntă mehedințenii. Deși zilele trecute, pe pagina sa de facebook, Aladin Gigi Georgescu se arăta îngrijorat pentru mehedințeni, acesta a omis un detaliu important pe care l-a clarificat ministrul Virgil Popescu, mai exact calitatea de acționar a Consiliului Județean Mehedinți în cadrul Mehedinți Gaz.

„Cred că ar trebui să existe o implicare mai mare din partea acționarilor Mehedinți Gaz. Acționarii Mehedinți Gaz sunt partea italiană majoritară, Consiliul Județean Mehedinți, Consiliul Local Drobeta-Turnu-Severin, Orșova și Strehaia. Calitatea de acționar îți dă dreptul să convoci adunarea generală și să te implici, să vezi ce se întâmplă, nu să stai pasiv precum Consiliul Județean Mehedinți și să exprimi păreri din când în când în loc să-și pună un reprezentant în adunarea generală și să le ceară documente, mi se pare că este rea-credință.”

Totodată, ministrul Virgil Popescu a solicitat sâmbătă, 16 octombrie, Consiliului Județean Mehedinți, să-și ia în serios rolul de acționar și să se implice.

„I-ați în serios rolul de acționar și acționează, iar dacă nu te descurci, sesizează ANRE și ANPC. Spun aceste lucruri pentru că amenda pe care o va primi Mehedinți Gaz, se va duce și către Consiliul Județean Mehedinți, având calitate de acționar. Noi, ministerul Energiei intervenim prin pârghiile pe care le avem, dar trebuie ca acționarii să-și facă treaba.”

Reamintim că joi, 14 octombrie, Virgil Popescu a anunțat că va sesiza ANRE și ANPC cu privire la majorarea prețurilor la gaze naturale de către Mehedinți Gaz, iar controalele au început deja.

„Este inadmisibil ca Mehedinți Gaz să emită o notificare cu o creștere atât de exagerată a prețului la gaze naturale, 1.000 de lei/MWh este un preț total nejustificat. ANPC a început deja controlul la aceștia, iar ANRE i-a informat că de luni (18 octombrie – n.r.) vor intra în control. Sunt convins că în urma acestor controale, această practică comercială incorectă va fi sesizată și probabil se vor lua măsuri de sistare și de amendare a companiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.