Skip to content
Focus Recent

Ludovic Orban și Virgil Popescu, vizită de lucru, în județul Mehedinți

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, dar și Virgil Popescu, ministrul Energiei, au venit, sâmbătă, 24 aprilie, într-o vizită de lucru, în județul Mehedinți. Aceștia au vizitat hidrocentrala Porțile de Fier I și au avut o discuție informală despre investițiile majore de care județul are nevoie.

„În această dimineață am fost, într-o vizită de lucru, la hidrocentrala Porțile de Fier I, unde ne-au fost prezentate niște lucrări de investiții care vizează lucrări de infrastructură hidrotehnică, dar și lucrări de retehnologizare, de modernizare a instalațiilor de acționări electrice și de monitorizări. Totodată, am avut și o întânire informală cu oficialii prezenți, în care am abordat probleme importante ce vizează județul Mehedinți, anume, teme referitoare la investițiile publice majore de care județul are nevoie. După cum bine știți, au fost lansate câteva proiecte de investiții, în cursul anului trecut, în prezența domnului Ludovic Orban și a domnului Virgil Popescu, proiecte care vizează conducta de transport a gazelor naturale pe traseul Prunișor-Orșova-Băile Herculane-Jupa, dar și constuirea unei centrale electrice pe amplasamentul fostei termocentrale de la Halânga. De asemenea, am abordat și subiectul încălzirii municipiului Drobeta-Turnu-Severin.”, a declarat Cristinel Pavel, prefectul județului Mehedinți

În cadrul acestei vizite de lucru, Ludovic Orban a fost impresionat de lucrările de modernizare de la hidrocentrala Porțile de Fier I.

„Un plan ambițios de investiții și practic, am asistat pentru prima oară la un centru de comandă, unde, toate informațiile legate de toți parametri de funcționare ai factorilor implicați în hidrocentrală, sunt cunoscute și centralizate, iar toate comenzile se realizează din panoul central de comandă.”, susține Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

De asemenea, au fost abordate subiecte precum realizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul de autostradă care să asigure legătura între Calafat și Lugoj, dar și proiectul de finanțare a lucrărilor de asigurare a navigabilității Dunării.

„Am discutat și despre realizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul de autostradă care asigură legătura între Calafat și Lugoj, un proiect extrem de important, din punctul nostru de vedere, unde, au fost incluse sume importante în bugetul de stat, la solicitarea organizațiilor noastre din Oltenia, pentru a finanța studiul de fezabilitate. De asemenea, am discutat și despre un proiect important care nu este suficient de mult în atenția publicului, anume, proiectul de finanțare a lucrărilor de asigurare a navigabilității Dunării.”, a mai adăugat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

Un alt subiect important a fost proiectul de investiție privind conducta de gaze naturale Prunișor-Orșova-Băile Herculane– Jupa.
Acesta vizează construirea unei centrale electrice pe amplasamentul fostei termocentrale de la Halânga, dar și problema încălzirii municipiului Drobeta-Turnu-Severin. 

„Am achiziționat terenul, se lucrează la studiul de fezabilitate și sunt convins că în perioada următoare, se vor face pași semnificativi în așa fel încât să începem construcția. Referitor la conducta de gaz Prunișor-Orșova-Herculane-Jupa, practic, avizele pentru începerea construcției acestei conducte au fost date de către județul Mehedinți și de către județul Caraș-Severin.”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei

Ludovic Orban a susținut și va susține toate proiectele care s-au desfășurat în județ, fiind un prieten vechi al Mehedințiului.

Totodată, acesta a subliniat că Virgil Popescu a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori din guvernul pe care l-a condus.
„a fost unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori în guvernul pe care l-am condus … sufăr pentru faptul că nu are în continuare ministerul Economiei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.