Skip to content
Ediția de Astăzi

Dan Barna, aroganță și nepăsare în fața antreprenorilor români exploatați de multinaționale

Dan Barna, candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale din 2019, a fost avocat de meserie, iar acum demonstrează că este avocatul multinaționalelor prezente în România care sugrumă micii antreprenori și economia românească.

Dan Barna a participat la un interviu la Starea Nației, iar jurnalistul Dragoș Pătraru s-a arătat indignat de faptul că multinaționalele constrâng micii antreprenori să accepte această clauză și că oamenii sunt nevoiți să muncească 120 de zile fără să primească vreun ban, însă ANAF-ul vine constant și cere plata taxelor și a impozitelor, potrivit PSNews.ro

Dan Barna a precizat că acest termen de 120 de zile este o clauză comercială și că statul român n-ar trebui să modifice legislația și să reducă termenul pentru a-i ajuta pe micii antreprenori. În viziunea liderului USR și a celui care se vrea candidat la prezidențiale, multinaționalele pot avea fără probleme aceste clauze abuzive, iar oamenii ar trebui să muncească 4 luni gratuit până să primească vreun ban de la ele.

Nepăsarea cu care Dan Barna a tratat acest subiect ne arată că USR nu prețuiește angajatul, ci multinaționalele, nu pune valoare pe muncitori, cei care depun efortul, ci pe companii.

Redăm mai jos interviul:

Dragoș Pătraru: E o chestie pe care o fac toate corporațiile, și tu antreprenorul sufletului de 2 lei 50 stai și te uiti așa și zici «Practic această lume e făcută să mă excludă». Dacă eu nu sunt dispus să stau și să-l aștept pe ăla cu ditamai corporația «Hai, Gogule, eu muncesc, 120 de zile nu e nicio problemă. Eu nu mănânc pentru că tu ești o mare corporație.» Pe mine de-asta ăștia mă scot din sărite rău de tot. Nu poți să-ți bați joc de firmele mici. Dacă nu vrei să accepți asta în contract (n.r. termenul de 120 de zile), nu accepți în contract (n.r. clauza), te-am pupat, nu lucrezi cu mine.

Dan Barna: Sunt clauze comerciale.

Dragoș Pătraru: Comerciale, dar sunt abuzive. Eu, statul aici îl văd intervenind.

(…)

Dan Barna: Face parte din modelul de business. Nu se bagă statul în contractul tău. 

(…)

DP: Nu poți să mă plătești la 120 de zile. Nu ai cum.

DB: Ca dovadă, poate.

Atitudinea lui Dan Barna, care zâmbește arogant, demonstrează că USR nu are nicio preocupare pentru micii antreprenori din România și nici planuri să-i ajute să crească. Micii antreprenori vor fi în continuare exploatați de multinaționale care vor stabili termene de plată la 120 de zile, pentru că USR nu consideră că statul trebuie să intervină în contracte și să apere un drept fundamental al muncitorilor din toată lumea: acela de a fi plătiți pentru munca depusă, nu atunci când își amintește cineva de ei.

Faptul că USR apără multinaționalele și a devenit el însuși un avocat al corporațiilor și băncilor nu mai surprinde pe nimeni. Programul lor de guvernare este înclinat tocmai pentru a reduce din povara companiilor, însă se va menține aceeași povară pentru angajați.

Altfel, Dan Barna a învățat o poezie și o repetă obsesiv în fiecare interviu al său, pare blocat ca un robot și nimeni nu îndrăznește să-l scoată din aceste tipare. În afară de această poezie pe care o repetă, că USR va produce marea schimbare, Dan Barna nu are opinii, nu are idei și nu știe cum să se poziționeze în politică. Iar despre politica externă, este chiar un eșec răsunător, după declarațiile sale referitoare la Rusia sau la armata europeană și NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.