Skip to content
Ediția de astăzi

Daniel Cîrjan (PNL): “PSD a tăiat salariile la aproximativ 230 de persoane din sistemul medical”

 

Aproximativ 230 de oameni care muncesc în sistemul sanitar din judeţul Mehedinţi au primit luna aceasta mai puţini bani la salarii faţă de luna februarie.

Preşedintele PNL Drobeta-Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că legea salarizării unitare şi regulamentul de sporuri au creat “haos în sistemul medical”, provocând discriminări salariale între diferite categorii profesionale.

“Precum ştiţi au fost greve nenumărate în toată ţara cu privire la modul cum a fost pusă în practică legea salarizării la nivelul unităţilor medicale şi mai ales a regulamentului de sporuri. Vreau să vă spun că aceste acte normative au produs haos în sistemul medical, legile promovate de către PSD au provocat discriminări majore între veniturile medicilor, asistenţilor şi nu numai, din diferite unităţi sanitare. Au apărut astfel inechităţi salariale de neconceput”, a spus liberalul Daniel Cîrjan.

Preşedintele PNL Drobeta-Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a mai spus că “la nivelul judeţului Mehedinţi, PSD, prin actele normative pe care le-a adoptat, a tăiat salariile la aproximativ 230 de persoane din sistemul medical”. Vorbim aici de infirmiere, referenţi, consilieri juridici, îngrijitori, muncitori, brancardieri, biologi, chimişti, farmacişti, registratori medicali, chiar şi medici, care au primit salarii tăiate în luna martie în comparaţie cu luna februarie.

De exemplu, un farmacist primar a primit cu 65 de lei mai puţin la salariu, un lifitier muncitor – 70 de lei, o infirmieră de la secţia de cardiologie – 79 de lei, un brancardier de la Unitatea de Primiri Urgenţe – 99 de lei, o îngrijitoare de la serviciul anatomie patologică – 104 lei, un telefonist – 116 lei, o îngrijitoare de la laborator – 123 lei, un asistent social la secţia de psihiatrie la Gura Văii – 141 de lei, un registrator medical – 147 de lei, un medic rezident gradul IV – 152 de lei, o infirmieră de la ginecologie – 161 de lei, un registrator medical – 174 lei, o infirmieră de la chirurgie generală – 180 lei, un fochisit muncitor I – 296 lei, un şofer muncitor la aprovizionare – 342 lei, un medic specialist – 375 lei, un brancardier de la medicină legală – 626 de lei, medic specialist 720, medic primar – 721, consilier juridic – 1.250 lei ş.a.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.