Skip to content
Ediția de astăzi

Viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan: Locuitorii municipiului nu vor mai plăti taxa pe apă pluvială

 

Locuitorii municipiului nu vor mai plăti taxa pe apă meteorică. Asta după ce Consiliul Local Drobeta Turnu-Severin a câștigat procesul ce a fost intentat, în urmă cu trei ani, de SECOM SA, furnizorul de servicii apă-canal.

Deşi în 2015, Consiliul Local Turnu Severin a votat pentru eliminarea acestei taxe, SECOM SA nu s-a conformat şi a dat primăria în judecată. Este prima victorie de acest gen în instanță pentru Mehedinți și ar putea constitui un precedent judiciar și pentru alte comunități.

„Este o veste excelentă pentru severineni. Locuitorii municipiului nu vor mai plăti taxa pe apă pluvială, după ce Consiliul Local Drobeta Turnu-Severin a câștigat definitiv procesul cu operatorul de apă. Consilierii locali liberali sunt cei care au inițiat acum 3 ani proiectul de eliminare a facturării apei pluviale pentru persoanele fizice și juridice de pe raza municipiului”, spune viceprimarul (PNL), Daniel Cîrjan.

De la 1 decembrie 2015, la Drobeta Turnu Severin, nu s-a mai plătit apa de ploaie, ca urmare a hotărârii consilierilor locali, care au votat în şedinţa din noiembrie 2015, în unanimitate, eliminarea acestei taxe pe apa meteorică.

Proiectul privind eliminarea facturării apei meteorice a fost iniţiat de consilierii locali PNL, pe fondul multor plângeri venite din partea cetăţenilor din Drobeta Turnu Severin, care considerau această taxă nejustificat de mare.

Cum decizia s-a luat în Consiliul Local, aşa-zisul parlament local al municipiului Drobeta Turnu Severin, părea că severinenii au scăpat de această taxă extrem de controversată.

Lucrurile nu stau însă deloc aşa şi a existat riscul ca aceasta să fie din nou percepută dacă Primăria oraşului pierdea procesul cu SECOM-ul. Operatorul local, pe timpul mandatului fostului primar Constantin Gherghe, nu s-a conformat deciziei Consiliului Local şi a intentat proces. La un moment dat Consiliul Local a pierdut procesul, dar în final, după ani de judecată, procesul a fost câștigat la Curtea de Apel Craiova, astfel că Secom trebuie să se supună acestei decizii.

Taxa a fost mereu controversată pentru că este calculată pe baza unor valori medii ale precipitaţiilor şi nu prin cifre precise.

1 comentariu la “Viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan: Locuitorii municipiului nu vor mai plăti taxa pe apă pluvială

  1. Alo, tampitilor cât mai puteti sa mintiti? Încă vin facturi de apa pluviala după 1 an de la știrea care cândva ma bucura foarte mult? Rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.