Skip to content
Spot

De luni circulăm noaptea doar cu declarație pe propria răspundere – Se poate scrie și de mână

Începând luni seara, 9 noiembrie, circulația pe timpul nopții, între orele 23:00 şi 5:00, se va putea face cu motive bine definite și va fi nevoie să completați o declarație pe propria răspundere.

Scrisă de mână, care spune clar motivul deplasării și care este… – bineînțeles, cu datele personale ale persoanei respective….Poate să fie și un formular, pentru cine vrea să descarce un formular; deci merg amândouă soluțiile”, a anunțat Raed Arafat.

Limitarea deplasărilor între orele 23:00 şi 5:00 – şi aici sunt excepţii. Dar poate lumea spune „de ce între orele 23:00 şi 5:00?”. Pentru că acesta este intervalul în care tinerii, cel mai mult, se deplasează să se viziteze, pentru petreceri, inclusiv poate afară, deci… Sunt studii făcute şi în alte state care au arătat că există impact şi aţi văzut că sunt mai multe state care au luat măsuri de restricţionare noaptea a mobilităţii. Va fi restricţionarea între orele 23:00 şi 5:00, cu excepţii, în baza unor documente justificative – fie titlu de călătorie, fie legitimaţie de serviciu, fie adeverinţă de la angajator sau declaraţie pe propria răspundere, a cărui modelul va fi pus la dispoziţia dumneavoastră, să-l vedeţi. Excepțiile includ deplasările în interes profesional, pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, pentru procurarea de medicamente, pentru îngrijire sau însoțire copil, persoane vârstnice, persoane cu dizabilități, persoane bolnave sau în cazul unui deces survenit. Deplasarea în afara localității ce poate să se suprapună cu perioada de 23:00-5:00. De exemplu, un avion care aterizează la 1:00 dimineața; trebuie să ajungi acasă, aici este justificat și singurul lucru pe care trebuie să îl arăți, dacă persoana este întrebată, este dovada călătoriei, care este biletul de avion sau boarding pass-ul sau orice document care arată că, de fapt, ai ajuns la o oră târzie din afară. Ăsta e un exemplu pe care l-am dat. Interzicerea reuniunilor cu prilejul petrecerilor, aniversărilor, sărbătorilor în spații deschise sau închise. Bine, aici nu vorbim de membrii unei familii care se întâlnesc între ei în casă, dar petreceri, sărbători, onomastici etc., acestea se interzic, tot pentru reducerea contactului și limitarea mobilității”, a mai explicat Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.