Skip to content
Ediția de astăzi

Președintele CJ Mehedinți aruncă vina pe Guvern când e vorba de salariile pentru Asistența Socială

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu și-a reluat ”rolul” de apărător al celor năpăstuiți, după ce a mai făcut ”spectacol” pe tema aceasta la începutul anului. La debut de campanie Aladin Georgescu a dat vina pe Guvernul PNL că nu au fost plătite, la timp, salariile celor de la Direcțiile de Asistență Socială.
GUVERNUL PNL SĂ RESPECTE LEGEA ȘI SĂ ALOCE URGENT BANII NECESARI FUNCȚIONĂRII SISTEMULUI DE PROTECȚIE A COPILULUI!De luni de zile, Direcțiile de Asistență Socială din mai multe județe din țară se confruntă cu o problemă gravă și anume #plata_salariilor către angajați! În #Mehedinți această situație a apărut încă de la începutul anului, când #Guvernul_PNL a alocat din bugetul de stat o sumă insuficientă pentru a se putea asigura buna funcționare a centrelor de bătrâni, a căminelor de copii și bineînțeles a salariilor celor aproape 900 de angajați. Conform legii, bugetul unei Direcții de Asistență Socială ar trebui să fie asigurat în proporție de 90% de la bugetul de stat, alocat de Guvern, iar diferența de 10% să fie suportată din bugetul Consiliului Județean. Însă, anul acesta, Guvernul a alocat până la această dată 17.654.890 lei, adică 26% din bugetul minim necesar funcționării Direcției. Restul efortului financiar a fost suportat de CJ Mehedinți care a achitat până în acest moment Direcției suma de 19.906.500 lei. Inclusiv astăzi am mai alocat, printr-o rectificare a bugetului propriu, încă o sumă importantă, astfel încât să putem plăti o parte din salariile restante, în special pentru cei din aparatul de specialitate al Direcției Generale de Asistență Socială! Solicit Guvernului României să facă rectificarea de buget într-un timp cât mai scurt, astfel încât salariații din sistemul de protecție socială să nu mai fie nevoiți să stea fără lefuri săptămâni întregi într-o perioadă atât de dificilă pentru toată lumea! În ceea ce ne privește, am făcut eforturi și voi face în continuare, pentru ca salariații #DGASPC să-și primească salariile restante, însă oamenii trebuie să știe că problema a apărut #din_vina_Guvernului_PNL, un Guvern care nu a înțeles nici acum că este direct responsabili în fața persoanelor din sistemul de protecție socială care au nevoie de atenție maximă, mai ales în actualul context epidemiologic”, a declarat Aladin Georgescu.
Ar putea părea ciudată ieșirea președintelui CJ Mehedinți mai ales că ministrul Finanțelor Publice Florin Cîțu a declarat că sunt bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.