Skip to content
Ediția de astăzi Focus Recent

Din misterele întreținute de PSD: Economia crește, dar din lipsă de bani vor să impoziteze biserica și armata

Guvernul PSD parlamentarii PSD susțin că economia României merge din ce în ce mai bine. Pe de altă parte, Opoziția susține că lucrurile nu sunt ca în realitatea celor de la PSD.

Economia României merge din ce în ce mai bine. Cheltuielile cu investiţiile, în primele zece luni ale anului, au crescut faţă de anul trecut cu 75%, fiind la maximul ultimilor cinci ani, atât la valoare nominală, cât şi în preţuri constante. Doar cei care nu vor să le vadă nu iau seamă de aceste cifre. Ultimul exemplu în acest sens este contractul pentru Drumul expres – în regim de autostrada Craiova – Piteşti, semnat luni, 3 decembrie, la Consiliul Judeţean Dolj. Tronsonul 1 (17,7 km) va fi executat pentru o investiţie circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli şi oraşele Balş şi Slatina, va fi construit pentru circa 309 milioane de euro. Cele două contracte au termen 12 luni pentru proiectare şi apoi 24 de luni pentru execuţie. Urmează să fie stabilite firmele câştigătoare pentru alte două tronsoane, iar regiunea va fi conectată la Coridorul IV Pan-European, la noii investiţii şi la dezvoltare”, a declarat deputatul PSD Florinel Stancu.

Pe de altă parte, liderul grupului PNL de la Senat Florin Cîțu spune că treaba la ministerul de Finanțe este dezastruoasă.

Așa zisul ministru al Finanțelor i-a pus pe oameni din finanțe să calculeze veniturile care ar ajunge la buget din impozitarea activelor și tranzacțiilor bisericii și a activelor și tranzacțiilor din armată. A dat dispoziții clare ca în cazul în care întreabă cineva să spună că este propunerea ANAF. Așa se razbună el și pe ANAF. Lucrurile sunt seriose. A cerut o situație a impozitării celor două domenii în țările din UE și a avut discuții neoficiale pe acesta temă cu omologii săi din alte țări UE. S-a ars cu TVA defalcat și acum vrea să pară transparent. Impozitarea bisericii și armatei reprezintă din punctul său de vedere, o soluție pe care să o folosească în situația în care deficitul bugetar pentru 2019 trece peste 3% datorită veniturilor la buget în scădere ca urmare a crizei economice din România. În aceste condiții este clar că TVA nu mai scade în 2019, impozitul pentru medici nu este eliminat, rămânem cu supraacciza la combustibil și supraimpozitarea contractelor part-time. Disperarea este atât de mare încât nu renunță nici la TVA defalcat, chiar dacă urmează să fim sancționați și financiar de CE”, a declarat Cîțu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.