Skip to content
Spot

Festivalul daco-roman a reînviat istoria la Drobeta

 

S-au dat lupte grele între daci şi romani. Taberele au fost instalate în zona Parcului Dragalina din Drobeta-Turnu Severin, iar echipamentele de luptă formate din scuturi, zale, săbii, sulițe sau coifuri au fost o adevărată atracție pentru sutele de severineni și turiști care au venit să asiste la lecțiile live de istorie.

Prima ediție a Festivalului daco-roman „Drubeta”, care a avut loc anul acesta în perioada 20-22 aprilie, în zona Palatului Culturii „Teodor Costescu”, a atras numeroşi vizitatori, care au interacţionat pe parcursul celor trei zile cu activităţile, obiceiurile şi stilul de viaţă din antichitate, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică şi a activităţilor susţinute de membrii asociaţiilor de reconstituire istorică, participante la festival.

În cele trei zile de festival, iubitorii de istorie au luat parte la numeroase demonstrații de tactică militară, ateliere de lucru și reconstituiri ale unor bătălii.

„Datorită Festivalului Daco-Roman „Drubeta”, orașul nostru a fost punctul principal de atracție turistică din România la acest gen de evenimente. Ca inițiator al acestui proiect, sunt convins că succesul acestei prime ediții va contribui în viitor la dezvoltarea turismului cultural în municipiul nostru. Turismul s-a dovedit a fi un veritabil motor de dezvoltare economică pentru comunitățile cu istorie bogată, așa cum este Drobeta-Turnu Severin”, spune viceprimarul Severinului, Daniel Cîrjan, într-o postare pe Facebook.

În cadrul atelierelor de ceramică, prelucrarea metalului, textile şi vestimentaţie antică, gastronomie antică, tehnică militară antică, pielărie, muzică şi dans antic, vizitatorii au avut posibilitatea să cunoască şi să experimenteze artele şi meşteşugurile antice. Festivalul daco-roman Drubeta și-a atins obiectivul propus, acela de a readuce istoria antică a Drobeta în memoria locuitorilor şi a turiştilor aflaţi în orașul de la Dunăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.