Skip to content
Recent

Florin Roman, supărat pe cei care refuză să lucreze și primesc ajutor social

Deputatul PNL Florin Roman ia măsuri în privința celor ce nu doresc să lucreze, deși sunt apți de muncă, și primesc ajutor social. Pe acest fond, Roman cere schimbarea legii venitului minim garantat.

O petiție online a fost deschisă de către național-liberal, prin care dorește modificare alineatul (7) al articolului 15 din Legea nr. 416/2001. Deputatul amintește de cazurile prezentate în media cu oameni, beneficiari ai venitului minim garantat, ”se plimbă cu maşini de lux sau stau în conace”, relatează News.ro.

”În România, o formă de asistenţă socială pe care statul o oferă familiilor şi persoanelor singure este reprezentată de venitul minim garantat. Acesta se întemeiază pe principiul solidarităţii sociale în cadrul unei politici naţionale de asistenţă socială”, se arată în textul petiţiei iniţiate de deputatul PNL Florin Roman.

Mai mult decât atât, Roman susține că actuala lege le permite oamenilor să refuze de 3 ori ocuparea unui loc de muncă, dar „din practică se constată că majoritatea celor ce primesc venit minim garantat sub formă de ajutor social refuză să meargă la muncă, preferând să stea acasă pe banii statului”.

Citiți mai multe AICI

1 comentariu la “Florin Roman, supărat pe cei care refuză să lucreze și primesc ajutor social

  1. Societatea este plină de contraste .
    Și politicienii primesc mai mult decit merită ! Cîți bani primește Roman in fiecare lună ?
    Dar ăia care au și citeva pensii parlamentare , revoluționare , Consilii de Administrație , etc. !
    Romania a fost vandalizată si ăsta are grija celor cu ajutoare sociale ?
    România este un morman de dezastre ! Roman să zbiere , măcar pentru stoparea defrisărilor si a evaziunii de proporții alarmante !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.