Skip to content
Ediția de astăzi

Germania a actualizat lista județelor din România considerate zone de risc – Mehedinți pe listă!

https://www.corona24.news/

Județul Mehedinți a ajuns pe lista județelor din România considerate zone de risc pentru autoritățile din Germania. Ministerul german de Externe include județul nostru în zona de risc, din cauza cazurilor de infecție cu noul Coronavirus.

În zona roșie se mai află Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, București, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Persoanele care se întorc în Germania din aceste județe sunt obligați să efectueze teste gratuite la intrarea în Germania, riscând amenzi de până la 25.000 de euro dacă se sustrag. În cazul în care sunt depistate pozitiv, aceste persoane intră în izolare obligatorie.

La frontiera aeriană se fac teste obligatorii, în timp ce la frontiera terestră persoanele care intră în Germania trebuie să raporteze de unde vin. Dacă vin dintr-un județ roșu, trebuie să facă un test în maxim 72 de ore.

Nu se aplică aceste reguli pentru persoanele care doar tranzitează teritoriul Germaniei, însă sunt sfătutite să evite contactele cu alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.