Skip to content
Recent

Klaus Iohannis: Mă aștept de la acest nou Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente

Președintele României Klaus Iohannis i-a felicitat pe cei care fac parte din noul Guvern, însă le-a transmis că au de rezolvat o serie de probleme urgente.

Domnule Prim-ministru, onorați membri ai Guvernului, veți avea un mandat relativ scurt, dar pot să spun deja din această seară că mă aștept de la acest nou Guvern să rezolve câteva probleme foarte urgente: închiderea bugetului pe anul 2019, pregătirea proiectului de buget pentru anul 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției, fiindcă ce a stricat PSD-ul în domeniul justiției trebuie reparat, trebuie încurajată din nou lupta anticorupție, trebuie pregătite și puse în practică, într-un mod foarte transparent, corect, eficient, alegerile, este nevoie, cu siguranță, de foarte, foarte multă implicare. Începe un mandat nou, domnule Prim-ministru, onorate doamne și domni miniștri, un mandat greu, dar care poate să aducă foarte multe satisfacții pentru partidele care se implică și pentru români. Chiar dacă este un guvern monocolor minoritar, eu vă doresc să găsiți sprijinul necesar în Parlamentul României pentru a vă pune în practică proiectele și, foarte important, pentru a stopa dezastrul lăsat în urmă de guvernele pesediste. Deja, vă spun sincer, mă tem de ce vor găsi noii miniștri în ministere”, a declarat președintele României după ce membrii Guvernului PNL au depus jurământul.

Klaus Iohannis a mai spus că astăzi s-a pus capăt guvernării toxice a PSD.

Se termină astfel guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România. Guverne care au stricat foarte multe proiecte și foarte multe abordări ale României. Este foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi și avem șansa să avem un guvern care va primi, sper, suficient sprijin în Parlament pentru a începe reconstrucția, pentru a repune România pe calea cea bună. Am mai spus-o și o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români”, a mai spus șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.