Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban: Data propusă pentru Congresul PNL este 25 septembrie

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a anunţat marți, 25 mai, că data propusă pentru Congresul formaţiunii este 25 septembrie, iar numărul total de delegaţi va fi de 5.000.

Biroul Executiv a luat decizia de a declanşa procedurile de alegere în PNL. Data propusă pentru Congres este 25 septembrie. Numărul total de delegaţi, care cuprinde delegaţii aleşi de filialele judeţe şi de sector şi delegaţii de drept, numărul total de delegaţi va fi de 5.000 de delegaţi. Am stabilit calendarul de alegeri. Congresul PNL nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor PNL la toate nivelele”, a afirmat Orban.

Totodată, președintele PNL a anunțat care este și calendarul.

Ca şi calendar propus, în perioada 1 iunie – 15 iunie vor avea loc adunările generale ale autorităţilor locale care vor alege conducerile PNL la nivel local. În perioada 1 iunie – 10 august vor avea conferinţele judeţene de alegeri, conferinţe la care se vor alege conducerile judeţene ale PNL. Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean, şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform statului PNL, de 45 de zile pentru campania pentru Congres, adică echipele care candidează, candidaţii individuali sau echipele care susţin candidaţii la preşedinţie se duc în filialele judeţene după alegeri, îşi prezintă moţiunea, urmând ca filialele judeţene să hotărască pe cine sprijină”, a explicat liderul PNL.

Orban a menţionat că procedura de convocare a Congresului va fi finalizată duminică, în cadrul Consiliului Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.