Skip to content
Social

PSD se opune deciziei Coaliției de guvernare de a anula tranșele de majorare a alocațiilor pentru copii

Social democrații anunță că vor vota pentru menținerea celei de-a doua tranșe de majorare a alocațiilor pentru copii, prevăzută pentru 1 iulie 2021.

Anunțul făcut de PNL că va anula în Camera Deputaților, pe motiv că nu mai sunt bani, tranșele promise copiilor și părinților înainte de alegeri, este absolut incalificabil și în totală contradicție cu declarațiile premierului Cîțu despre creșterea „fantastică” a economiei. Practic, declarația președintelui PNL Ludovic Orban confirmă ceea ce PSD a avertizat încă de la începutul anului, atunci când Guvernul nu a prins în proiectul bugetului de stat decât una dintre cele două tranșe de majorare a alocațiilor prevăzute pentru acest an. PSD subliniază că rolul partidelor aflate la guvernare nu este de a se plânge că nu au bani, ci de a veni cu soluții pentru dezvoltarea economică și asigurarea resurselor pentru creșterea nivelului de trai. PSD reamintește că actuala Coaliție de guvernare nu a avut niciun moment intenția de a respecta promisiunile făcute înainte alegeri cu privire la creșterea eșalonată a alocațiilor pentru copii. Chiar cu o zi înainte de finalul anului 2020, pe 30 decembrie, senatorii PNL, USR-PLUS și UDMR au votat cot la cot anularea tranșelor 3 și 4 din calendarul asumat de Cîțu și Orban prin ordonanța de urgență nr. 123 din 31 iulie 2020. Totodată, PSD anunță că în scurt timp va depune o propunere legislativă care să oblige Guvernul să respecte deciziile adoptate anul trecut de Parlament privind majorarea alocațiilor pentru copii”, se arată într-un comunicat al PSD.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că nu există resurse pentru încă o creștere a alocațiilor copiilor în acest an.

Au mai apărut pareri… Nu aș vrea să comentez. Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea acestei coaliții a hotărât o formă la Senat prin care creșterea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Hai să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să le creștem și la anul. Și ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci să se facă de la anul„, a spus Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.