Skip to content
Focus

Mai mulți miniștri și parlamentari liberali se reorientează spre teritorii. Nume grele din PNL vor candida pentru primării și consilii județene

Se anunță mutări surprinzătoare în Partidul Național Liberal (PNL), înainte de alegerile locale ce vor avea loc pe 27 septembrie. Surse politie au dezvăluit pentru PS News că urmează un exod al liberalilor din Executiv și Parlament în administrația locală. Astfel, doi miniștri din Executivul Orban se pregătesc să își părăsească posturile în august și să își anunțe intențiile de a candida la alegerile locale.

Este vorba despre Costel Alexe, ministrul Mediului, care e este decis să candideze pentru Consiliul Județean Iași și ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, care se pregătește să candideze la Consiliul Județean Vrancea. Tot din Executiv se pregătesc să plece și Ionel Bogdan, secretar de stat în cancelaria primului ministru și Dumitru Beianu, secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Surse susțin că Ionel Bogdan va candida pentru Consiliul Județean Maramureș, iar Beianu pentru Consiliul Județean Giurgiu.

Exodul liberalilor din Parlament în administrația locală

Și parlamentari liberali se pregătesc să intre în administrația locală. Senatorul PNL Eugen Pîrvulescu va candida la alegerile din toamnă la funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman, senatorul PNL de Galați, George Stânga, va intra în lupta pentru președinția Consiliului Județean Galați, deputatul PNL de Tulcea, George Șișcu, se va lupta pentru postul de președinte al Consiliului Județean Tulcea, iar fostul deputat PNL Mihai Lupu va candida pentru Consiliul Județean Constanța.

Schimbări majore vor avea loc și în actuala conducere a Partidului Național Liberal (PNL). Surse liberale susțin că Robert Sighiartău, secretarul general al partidului, ia în calcul o candidatură la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele PNL, va candida pentru Consiliul Județean Prahova, Laurențiu Leoreanu, lider PNL Neamț, va candida pentru Consiliul Județean Neamț, iar Hubert Thuma, președintele PNL Ilfo,v va candida la șefia județului în urma votului organizației.

Amintim că Senatul a adoptat vineri, în regim de urgență, propunerea legislativă depusă joi de PSD și PNL privind prelungirea mandatelor actualilor aleși locali până la 1 noiembrie, menținând prevederea că Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor locale din acest an, și nu guvernul. Facem precizarea că Senatul este primă Cameră sesizată în acest caz, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților, care va dezbate inițiativa săptămâna viitoare.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) că este de acord cu data de 27 septembrie pentru alegerile locale. Sfârșitul lunii septembrie convine ambelor partide politice, PSD pentru că își poate conserva în mare parte mandatele aleșilor locali iar PNL limitează astfel efectul asupra procentelor sale care va fi generat de criza economică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.