Skip to content
Focus Recent

Ziua moțiunii de cenzură: Parlamentarii UDMR vor părăsi sala

Plenul reunit al Parlamentului dezbate şi votează miercuri, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernul Dăncilă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat că parlamentarii coaliţiei PSD-ALDE vor fi prezenți în sală, pentru a asigura cvorumul necesar, dar nu vor vota. Pe de altă parte, liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii Uniunii nu vor vota moțiunea de cenzură și vor părăsi sala de plen.

Vom participa la dezbaterea moțiunii de cenzură. Vom avea și noi de spus acolo ceva, așa cum fiecare grup parlamentar are câteva minute și vom spune acolo punctul nostru de vedere și vom părăsi sala, vomfi absenți. Deci nu se pune problema să asigurăm cvorumul, să ne abținem, să nu știu ce. Nu vom fi în sală și vom fi absenți în momentul votului”, a declarat Kelemen Hunor.

Declarația a venit după ce președintele PNL Ludovic Orban a declarat marți seara că a avut discuții cu cei de la UDMR să voteze moțiunea de cenzură.

Eu de două săptămâni mi-am petrecut timpul vorbind cu foarte mulți parlamentari. Am vorbit și cu cei de la UDMR. N-am avut nicio discuţie legată de coborârea pragului în administraţie, legea legată de 15 martie. I-am spus că aceste lucruri nu le putem negocia. Am dat răspunsuri la întrebări, acele răspunsuri pe care le-am considerat potrivite şi necesare. Ce formula de guvernare susţinem în cazul în care pică Guvernul. Le-am spus că am fost întrebat despre funcţia de premier, dar că obiectivul nostru principal este căderea Guvernului, demantelarea lui Dragnea. Ceea ce am spus este, că după aceea, poate fi o formulă de guvernare cu PNL, dacă există majoritate, poate fi o variantă a anticipatelor. Asta a fost ideea. Practic sunt aproape de preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Toată starea aceasta de neîncredere nu este sănătoasă în anul Centenarului, aproape de preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE. Cum să intrăm în primele şase luni, când avem astfel de miniştrii, cel de la Educaţie, care e certat cu limba română, ministrul Muncii care postează clipuri cu tunuri de apă care înlătură protestatari? Nu sunt în stare să termine autostrăzi, Şebeş-Turda, nu au demarat niciun troson de autostrada, de cale ferată modernizată. Tot ce era finanţabil din fonduri UE se află într-o situaţie de blocaj”, a declarat liderul liberal.

Ca moțiunea de cenzură să treacă și Guvernul Dăncilă să pice este nevoie de votul a 233 de parlamentari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.