Skip to content
Ediția de astăzi Focus

Guvernul anunţă noi măsuri de relaxare a restricţiilor

Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă anunţă noi măsuri de relaxare valabile de la 15 iunie, referioare la călătorii, evenimentele private, reluarea activităţii mall-urilor.

Vor fi exceptate de la măsura de carantinare/izolare persoanele sosite din ţările stabilite pe baza analizei efectuate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, aprobate prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit PSNews.ro

Persoanele care vin în România din ţările care fac obiectul excepţiei de la carantinare/izolare, dar care, înaintea plecării din ţara respectivă, nu au stat cel puţin 14 zile pe teritoriul acesteia, intră în carantină/izolare la locuinţa/ locaţia declarată, împreună cu colocatarii, inclusiv familia/aparţinătorii, după caz.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 20 persoane. Evenimentele private în spaţii deschise se pot organiza cu participarea unui număr maxim de 50 persoane.

Se reiau activităţile în mall-uri, cu excepţia restaurantelor, cinematografelor şi a locurilor de joacă.

De altfel, premierul Ludovic Orban a declarat încp de joi că s-a decis ca din 15 iunie să se renunţe la izolarea la domiciliu pentru persoanele care vin din ţări cu număr mic de cazuri, dând exemplul Austriei,Greciei şi Bulgariei. Mecanismul de evaluare va fi stabilit de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. De asemenea, premierul a explicat că se vor deschide mall-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.