Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu: Am negociat cu toţii, joi România trebuie să aibă Guvern

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat joi, după discuţiile cu liberalii, că s-a convenit astfel încât joia viitoare România să aibă un guvern cu puteri depline.

Singurul lucru: am încercat să creionăm cele două propuneri și structura Guvernului. Nu am ajuns la o discuție să vedem cine are primul ministru. Dacă noi insistăm să nu avem premier, ministerul de finanțe să fie la PSD. La fel la PNL. Am avut o discuție pe pachetul social. Părerea celor de la PNL e să nu creștem nicio taxă. Nu putem să venim cu o minciună în fața românilor. Am ajuns la un program, ca joi România să aibă Guvern”, a spus Marcel Ciolacu, după negocierile cu cei de la PNL și UDMR, potrivit PSNews.ro

Acesta anunţă că a mai existat ”o discuţie foarte aplicată pe pachetul social”.  ”Am ajuns la un program agreat ca joi România să aibă un Guvern”, a afirmat Marcel Ciolacu, precizând că negocierile vor continua vineri, de la ora 12.00. ”Vrem să construim, totuşi, un guvern funcţional şi o coaliţie să fie toată lumea mulţumită ca şi echilibru guvernamental”, a mai afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă se va merge cu o singură propunere de premier, Ciolacu a afirmat: ”Joi, am negociat cu toţii, România trebuie să aibă un Guvern (…) Încercăm să mergem cu un acord politic în care să scriem clar cine este primul ministru şi până când este rotaţia, 30 mai, parcă”.

Întrebat dacă PSD ar putea renunța la decizia ca primul premier să fie dat de social-democrați, Ciolacu a răspuns: „Cel mai bine o să se exprime colegii mei când o să merg în fața lor cu aceste propuneri.

Astfel, viitorul premier ar urma să fie în funcție până în luna mai 2023. Cu privire la configurația viitorului guvern, Ciolacu a mai precizat: „Încercăm să rămânem în același număr de ministere și în următorul guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.