Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu, după anunțul lui Klaus Iohannis: Drepturile și libertățile nu pot fi îngrădite printr-un act normativ dat de guvern

Marcel Ciolacu a spus că anunțul făcut de Klaus Iohannis, referitor la închiderea școlilor, restricționarea circulației populației, închiderea piețelor și târgurilor nu poate fi decis de Guvern.

Nu este important cum privește PSD! Președintele și premierul au inventat o struțo-cămilă, și-au pierdut rațiunea. Drepturile și libertățile nu pot fi îngrădite printr-un act normativ dat de guvern. Eu nu contest necesitatea. Domnul Rafila a spus că vom ajunge la 25.000 de infectați pe zi. Nu poți să vii să minți întreaga populație, în loc să emiți un decret de stare de urgență. Blochează o Românie de dragul de a avea alegeri, inventează legi. Dacă dai stare de urgență, nu mai poți ține alegeri. Cum să închizi piețele? Omorâm tot ce este românesc? Ținem supermarketurile deschise și omori producătorii români?, a spus Marcel Ciolacu, potrivit PSNews.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional – şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată.

Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că ”democraţia nu poate fi pusă în paranteză”. Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.