Skip to content
Ediția de astăzi

Marcel Ciolacu: Nu PSD va amâna alegerile parlamentare. Guvernul o va face!

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat că nu social-democrații vor amâna alegerile parlamentare. „Guvernul o va face”, a spus acesta.

„Atât eu, cât și colegii mei, suntem îngrijorați de dezastrul în care este condusă această pandemie. Am ajuns astăzi să avem 25% rata de infectare. Nu PSD va amâna alegerile. Am avut această discuție cu colegii meu.  Guvernul său (n.r- Klaus Iohannis) e posibil să creeze această breșă de a fi amânate alegerile din cauza gestionării dezastruoase a pandemiei de către Guvern.

Dacă Executivul va continua să gestioneze dezastruos pandemia e posibil ca PSD să susțină amânarea alegerilor parlamentare. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, e oportun să amânăm alegerile”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit PSNews.ro.

Amintim că deputatul independent Adrian Dohotaru a anunțat vineri că a depus la Parlament un proiect de lege pentru amânarea alegerilor parlamentare până în martie 2021.

El a explicat la Antena3 că în decembrie o parte din societate riscă să se îmbolnăvească, în contextul crizei COVID-19. „Din punctul meu de vedere, sănătatea cetățenilor prevalează și tocmai pentru că aceste alegeri sunt relevante și trebuie să ne pregătim cât mai bine pentru ele am propus data de 14 martie, într-un context în care aproape 100 de state au amânat data alegerilor de-a lungul pandemiei. Eu m-am consultat cu epidemiologi, am discutat cu cetățeni și există această temere, motiv pentru care am venit cu acest proiect legislativ”, a spus Dohotaru.

Problema este că între 21 decembrie și 21 martie, dacă rămâne actualul Parlament, nu vor putea fi adoptate legi organice, inclusiv legea bugetului, ci doar ordinare, cu impact mai mic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.