Skip to content
Recent Spot

O zi de învoire plătită pentru angajați și meniu îmbunătățit pentru deținuți de “Ziua lucrătorului de penitenciare”

 

În fiecare an, la 29 iunie, în sistemul penitenciar românesc se sărbătorește ” Ziua lucrătorului de penitenciare”, zi ce coincide cu prăznuirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, propovăduitori ai creștinismului în întreaga lume și ocrotitorii sistemului carceral.

Și la nivelul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin această zi a fost marcată cum se cuvine printr-o serie de activități.

Începând cu orele 1100 la Palatul Culturii Teodor Costescu din municipiul Drobeta Turnu Severin a avut loc o ședință festivă la care au participat oficialitățile locale,reprezentanții instituțiilor din sistemul de apărare și ordine publică, reprezentanții instituțiilor publice și neguvernamentale.

„Un punct important aflat pe ordinea de zi a acestei ședințe l-a constituit prezentarea Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate 2015-2019, fiind prezentate progresele realizate în implementarea acesteia și unele bune practice care presupus relaționarea interinstituțională”, se arată într-un comunicat de presă.

Cu această ocazie un număr de nouă angajați ai penitenciarului, patru ofițeri și cinci agenți, au fost avansați înainte de termen în gradul următor pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea desfășurată.

La invitația directorului penitenciarului o parte din angajați au participat la o masă festivă. Totodată fiecare angajat beneficiază de o zi de învoire plătită în contul acestei zile.

Persoanelor private de libertate le-a fost oferit un meniu îmbunătățit , față de cel de care beneficiază în mod obișnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.