Skip to content
Focus Recent

Mesajul președintelui PNL Mehedinți pentru românii din diaspora

Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu le cere scuze românilor din diaspora, în numele clasei politice care i-a dezamăgit, dar în același timp le cere să facă alături de el echipă pentru o strategie pe termen mediu și lung pentru Românie.

Au dreptul să fie dezamăgiți și furioși. Și noi politicienii am contribuit la asta uneori, de aceea eu, personal, le cer scuze. Furia asta adunată i-a mobilizat să se adune astăzi la București, centrul simbolic al conducerii eșuate a unei țări și a unui oraș. Reacția celor de la PSD denotă frică. Se tem că nu le mai merge așa. Că majoritatea dintre ei au înțeles că nu le pasă deloc de cetățeni. Și au dreptul să fie furioși că nu pot câștiga un trai decent în țara lor. Și mulți au fost nevoiți să plece pentru că nu au avut oportunitatea să studieze și totuși au realizat că vor mai multe de la viață și nu au cum să aspire la așa ceva dacă se trezesc cu noaptea în cap și lucrează până se lasă noaptea, iar la finalul lunii nu încasează mai mult de 500 de lei. Alții au plecat pentru că studiile nu i-au ajutat să se simtă împliniți aici, în timp ce mulți au căutat să găsească un mediu cu alte condiții de viață. Unele femei au reușit, prin munca în afară, să scape de niște soți abuzivi pentru că au realizat că e singura lor șansă de a se întreține singure, de a rupe cercul vicios al abuzurilor sau al unei vieți nefericite și plină de sărăcie. Dar dacă acum se întorc și protestează o fac pentru că vor mai mult de la această țară, vor un altfel de viitor pentru copiii și nepoții lor. Și cei rămași aici își doresc la fel”, este mesajul liderului liberal de pe pagina de Facebook.

Virgil Popescu le mai spune celor care ies în stradă, dar și celorlalți că majoritatea au idealuri comune pentru România.

Majoritatea avem idealuri comune pentru țara noastră, pentru viitorul acesteia. Ca parlamentar îmi doresc ca majoritatea să vă întoarceți acasă, fiind pe deplin mulțumiți de țara voastră. Dar pentru moment nu promit nimic, pentru că vreau ca alături de colegii mei să venim cu proiecte concrete, nu cu vorbe. Vreau să avem o țară în care să ne simțim acasă cu toții, să celebrăm Centenarul cu bucurie și recunoștință. Să gândim pe termen mediu și lung. Dacă nu sunteți mulțumiți de clasa politică ne puteți sancționa prin votul vostru, data viitoare. Dar totodată trebuie să ne acordați șansa de a demonstra că venim cu o strategie pe termen lung pentru România, unde e posibil ca unele rezultate să nu se vadă de pe azi pe mâine. Poate vi se pare exagerat să cerem răbdare și, totuși, e nevoie și de răbdare. Pentru că doar așa putem îndrepta starea de lucruri de astăzi. Totodată, am un mesaj pentru românii din Diaspora – vă mulțumim că ați contribuit la economia țării prin munca voastră, că v-ați susținut familiile. Vă invităm alături de noi ca să gândim o strategie pe termen lung pentru țara noastră!”, a mai transmis Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.