Skip to content
Ediția de astăzi

Ministrul Sănătății exclude relaxarea restricțiilor înainte de 15-20 mai, chiar 1 iunie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că nu se poate vorbi de o relaxare a restricțiilor înainte de 15-20 mai, chiar 1 iunie și a avertizat că aceste relaxări se vor face doar progresiv și cu precauții.

„În acest moment ţinem foarte mult la restricţii, fiindcă vin trei-patru săptămâni destul de grele. Vorbim poate de o relaxare după 15-20 mai sau 1 iunie, dar aceste relaxări se vor face progresiv doar separat pe fiecare localitate în parte şi se vor face în acelaşi timp şi cu nişte restricţii. Nu vom ieşi decât dacă vom avea o mască sau mănuşi. Adică trebuie să ne gândim că o relaxare pe care o facem va rămâne cu nişte precauţii„, a spus ministrul Nelu Tătaru, potrivit PSNews.ro

Ministrul a spus, însă, că pentru cei de peste 65 de ani se ia în calcul chiar o perioadă mai mare de menținere a restricțiilor „dacă situația o va cere”.

Noi trebuie să ne gândim că ei sunt cei vulnerabili. Uitaţi-vă în acest moment la cei care produc decesele, sunt cei care au patologie multiplă, comorbidităţi, care au peste 65 de ani. Noi trebuie să ne protejăm vârstnicii şi trebuie să luăm măsurile care trebuie luate„, a spus Tătaru, aflat la Galați pentru a gestiona criza dată de răspândirea COVID-19 la două cămine de bătrâni, unul privat și unul administrat de municipalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.