Skip to content
Ediția de astăzi

Premierul Orban: Trebuie să facem paşi spre a readuce deficitul sub 3% din PIB

Premierul României Ludovic Orban a declarat joi, în plenul reunit al parlamentului, unde Guvernul și-a angajat răspunderea pe 3 proiecte de lege că în cursul acestui an deficitul va depăşi 4% din PIB și este nevoie de măsuri pentru a readuce deficitul sub 3% din PIB.

În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB. Este clar că urmare a acestui deficit pe 2019 trebuie să facem paşi spre a readuce deficitul sub 3% din PIB. Acesta este obiectivul nostru. Nu poate fi atins în 2020. Vă readuc aminte că, pe lângă cheltuielile care au trebuit efectuate, anul viitor trebuie aplicate Legea pensiilor, Legea salarizării în sectorul public şi alte legi care cresc cheltuielile. În Parlament există o febrilitate şi se adoptă legi care duc la cheltuieli”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a ţinut să sublinieze că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară.

Orice cheltuială care este rezultatul adoptării unor legi va duce la creşterea deficitului sau la imposibilitatea de a face cheltuieli vitale şi va crea probleme mari, inclusiv pentru atragerea fondurilor europene, din lipsa capacităţii de a asigura cofinanţare. Să vă gândiţi că este aproape imposibil să mai venim cu proiecte de legi fără a identifica surse de finanţare”, a mai declarat șeful Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.