Prefectul județului Mehedinți Cristinel Pavel susține că există bani pentru plata salariilor angajaților DGASPC Mehedinți, însă Aladin Georgescu nu vrea să facă plata.
”Așa cum îi spunea colegul său de partid, Marius Screciu, în urmă cu câțiva ani, funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți pentru Aladin Gigi Georgescu este o pălărie mult prea mare. Și nu doar atât. În cazul său nu este vorba doar de nepricepere, de incapacitatea de a manageria o asemenea instituție, este vorba de răutate, de lipsă de empatie pentru oamenii pe care îi are în subordine. Cum altfel ne putem explica faptul că are bani în cont, dar nu achită salariile angajaților DGASPC Mehedinți de două luni? La fel a procedat și în toamna anului 2018, când i-a lăsat pe angajații acestei direcții fără salarii pentru că era într-o relație de dușmănie la acea vreme cu Valentin Popescu, fostul director executiv al DGASPC Mehedinți? Acum, cu cine mai este certat de nu achită salariile? Veniturile secțiunii de funcționare, din contul de execuție bugetară a Consiliului Județean Mehedinți la data de 10.11.2020 sunt în cuantum de 106.550,48 mii lei, iar cheltuielile secțiunii de funcționare sunt în cuantum de 102.193,13 mii lei. Totodată, anul acesta, prin derogare de la Legea Finanțelor Publice Locale, județele au putut utiliza excedentul bugetului local și pentru finanțarea sistemului de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap. Așadar, are bani suficienți în cont, dar continuă în mod voit să mențină o stare de tensiune în rândul angajaților DGASPC Mehedinți, aruncând vina pe Guvern. I-am solicitat să facă o rectificare de buget și să achite salariile oamenilor, dar refuză să se conformeze. Este într-o continuă campanie electorală și încearcă prin orice mijloc să atragă voturi pentru partidul pe care îl reprezintă, fără să-i pese câtuși de puțin de soarta acestor oameni”, a declarat prefectul.
Guvernul a asigurat finanțarea a 60% din sumele necesare de la bugetul de stat prin sume defalcate din TVA, restul de 40% fiind obligația Consiliului Județean de a asigura din venituri proprii, inclusiv din TVA din echilibrare. Lucru precizat, de altfel, de ministrul Finanțelor Publice.