Skip to content
Recent

Primăria Cluj riscă să piardă bani grei dintr-un faliment. Un șef PSD îl vrea pe Boc la parchet EXCLUSIV

Primăria municipiului Cluj-Napoca riscă să piardă bani grei dintr-un faliment răsunător. Un șef al Partidului Social Democrat (PSD) îl vrea la parchet pe edilul PNL (fost PDL) Emil Boc.

Luni, jurnalistul Dan Scarlat a scris pe Supervizor.ro că municipalitatea clujeană are șanse mari să nu recupereze niciun ban de pe urma falimentului Cluj Arena (CUI: 29104700), pronunțat de către Tribunalul Cluj pe 23 august 2017, din cauza unor datorii totale de aproape 26 de milioane de lei, dintre care primăria lui Emil Boc avea de recuperat 15,5 milioane de lei.

Iată mai întâi explicațiile lui Scarlat (sublinierile îi aparțin):

„Săptămâna trecută a fost publicat un anunţ referitor la «raportul de evaluare al bunurilor» CLUJ ARENA SA, întocmit de expertul evaluator Marius BELU. În acest document, se spune aşa:

«În urma evaluării bunurilor mobile aflate în patrimoniul societăţii CVLUJ ARENA SA, s-a stabilit valoarea totală de 1.153.718 lei. Valoarea bunurilor garantate este de 888.407 lei, iar valoarea celorlalte bunuri este de 265.311 lei».

Mai pe româneşte, Fiscul ar putea să recupereze maxim 200.000 euro din creanţa teoretic garantată de 10,84 milioane lei, iar Primăria lui Boc nu va recupera niciun leuNici nu cred că şi-a propus, dar asta e altă discuţie.

Prin urmare, falimentul CLUJ ARENA SA se va finaliza aşa cum am stabilit: salariaţii îşi vor recupera toţi banii – 188.547 lei (de la fondul de garantare sau din valorificarea bunurilor evaluate), Fiscul va primi sub 7% din creanţa totală deţinută, iar Primăria Cluj… va rămâne cu gura larg deschisă”.

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat joi seară pe deputatul Gabriel Horia Nasra, cel care din iulie 2016 conduce organizația județeană a PSD Cluj. Liderul opoziției locale a avut o reacție furtunoasă, arătând cu degetul atât către primarul Emil Boc, cât și către finul de cununie al acestuia, președintele Consiliului Județean, Alin Păunel Tișe (ambii membri PNL, provenind din fostul PDL).

„Falimentul SC Cluj Arena SA este dovada incompetenței crase a președintelui Consiliului Județean Cluj (domnul Alin Tișe), a majorității liberale din instituție, dar și a sinecuriștilor PNL Cluj, care, în ciuda lipsei expertizei profesionale, au fost numiți în funcții de conducere, singurul criteriu fiind carnetul de partid. Binenţeles că Emil Boc a trebuit să scoată castanele fierbinţi din foc – este datoria lui de naş să repare greşelile domnului Tişe”, a declarat Nasra pentru PSnews.ro.

Întrebat ce crede că se va întâmpla de acum încolo, Horia Nasra a dat de înțeles că tandemul Boc-Tișe ar trebui anchetat de către procurori.

„Primăria nu va încasa nici un ban, iar Emil Boc şi Alin Tişe se spală pe mâini de această problemă. Cred că procuratura este singura instituţie care mai poate face ceva în acest caz”, a încheiat viceliderul grupului PSD din Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.