Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Primăriile pot să se împrumute de la Trezoreria statului pentru proiecte de investiții

Prim – ministrul Florin Cîțu a anunțat că a fost adoptată ordonanţa de urgență prin care se dă posibilitatea unităților administrativ-teritoriale să se împrumute de la Trezoreria statului.

Suma despre care vorbim este de 630 de milioane de lei. Ordonanţa reglementează posibilitatea accesării de împrumuturi la dobânzi de 1% până la 1,5% în funcție de perioada de rambursare contractată, de până la trei ani și respectiv de până la cinci ani. Detaliile le veți vedea, este o ordonanță așteptată de foarte multe dintre UAT-urile din România”, a declarat premierul.

Premierul a mai precizat că s-au făcut investiții în primele 6 luni.

Pe de o parte, dacă mă uit relativ la ce s-a întâmplat anul trecut cu investiţiile și față de ultimii 10 ani, da. Investițiile sunt la un nivel record, sunt mai mari ca anul trecut cu 5 miliarde de lei. Dacă mă uit la execuția bugetară, și așa am spus și ieri, se poate mai bine, se putea mai mult. Am avut o discuție, astăzi, la finalul ședinței cu colegii mei din guvern despre execuția bugetară, unde am prezentat faptul că sunt multe proiecte care au fost în buget și au execuție aproape zero, ceea ce nu este admisibil din punctul meu de vedere. Trebuie revăzut modul în care a fost programată execuția bugetară pentru mai multe ministere. Deci, din acest punct de vedere, trebuie făcut mai mult”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.