Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Primarul din Șimian face apel la calm pe Facebook: „Mehedinţenii nu trebuie să treacă la sacrificarea porcilor din gospodării”

 

Mehedințenii au intrat în panică și mulți dintre ei aleg să își sacrifice porcii din gospodărie de frică că temutul virus al pestei porcine va ajunge și aici. Panica s-a instalat imediat după ce autoritățile au anunțat în urmă cu două zile că s-au luat măsuri preventive, atunci când a fost depistat un focar de pestă porcină în Dolj, la granița cu Mehedințiul.

Într-o postare pe Facebook, Constantin Trușcă, primarul comunei Șimian, cea mai mare comună din Mehedinți,  face apel la calm și îi sfătuiește pe cetățeni să nu își mai taie porcii:

„Ca urmare a speculaţiilor apărute în spaţiul public, vreau să transmit foarte clar locuitorilor comunei Şimian şi mehedinţenilor că în judeţul nostru nu există cazuri de pestă porcină! Măsurile care se iau în comuna Bîcleş sunt doar preventive, prevăzute de normele în vigoare.Prin urmare, mehedinţenii trebuie să rămână calmi şi nu trebuie să treacă la sacrificarea porcilor din gospodării”.

În toată această isterie creată, un cetățean a fost prins când transporta ilegal porci din comuna Secu (n.r. unde a fost depistat recent un focar de pestă porcină) în comuna mehedințeană Breznița Motru. Chiar dacă prezența virusului nu a fost confirmată în județul Mehedinți, în conformitate cu procedura legală, această situație a dus la luarea deciziei de ucidere a tuturor porcilor din gospodărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.