Skip to content
Administrație locală Recent Spot

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin pune tunurile pe Mehedinți Gaz

 

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, este indignat de modul în care Mehedinți Gaz înțelege să răspundă solicitărilor venite din partea administrației publice locale privind extinderea rețelei de gaz. La această oră, doar 20% din populația orașului este racordată la gaze, în condițiile în care sute de cereri de branșare au fost depuse de către severineni.

 ”Dacă nu au bani să se dea la o parte, să lase pe altcineva să vină pentru că nu putem nici noi să așteptăm ani de zile până vor avea ei bani. Avem și problema aceasta cu încălzirea, iar extinderea rețelei de gaze ar reprezenta o soluție pentru o mare parte a populației din Drobeta Turnu Severin” a spus edilul șef.

Situația este delicată având în vedere problema termoficării pe care municipiul de la Dunăre o are de câțiva ani încoace. Ori extinderea rețelei de gaz ar rezolva într-o anumită măsură problema încălzirii locuințelor severinenilor și instituțiilor publice de pe raza municipiului.  Mai mult decât atât,

Marius Screciu spune că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a străzilor din Schela și Dudașul Schelei, și că acestea ar trebui corelate cu cele de introducere a rețelei de gaze naturale, astfel încât asfaltul să nu fie spart ulterior pentru extinderea rețelei de gaze naturale.

„Am semnat contractul de asfaltare a străzilor din Schela, din Dudașul Schelei, mai avem și alte străzi pentru care am semnat contractul de asfaltare, iar în acest moment Mehedinți Gaz nu a demarat procedura de extindere a rețelei de gaz. Nu putem să asfaltăm ca după aceea să stricăm asfaltul ca Mehedinți Gaz să poată să introducă rețeaua” a mai spus primarul Severinului.

Și deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, a declarat recent, în cadrul unei conferințe de presă, că va reclama abuzurile pe care le comite Societatea Mehedinți Gaz.

”Am auzit de la cetățeni că societatea Mehedinți Gaz percepe taxe de la cetățeni pentru extinderea rețelei de gaz, de la magistrala centrală până la alte străzi, iar acest fapt este interzis de către lege. Voi sesiza ANRE cu privire la acest aspect și dacă este așa vor fi amendați pe cifra de afaceri. Cei de la Mehedinți Gaz au mai luat două amenzi de la ANRE, a precizat președintele PNL Mehedinți.

Virgil Popescu a mai spus că genul acesta de acțiuni nu mai pot să continuie, pentru că cei care au de suferit sunt cetățenii.

Nu se poate să îți bați joc de oameni și să le ceri bani, după care să ceri bani pentru recuperarea investiției prin tarif, lucru interzis de lege. Așa ceva nu poate să continuie în orașul nostru”, a mai completat deputatul liberal.

De altfel, deputatul Virgil Popescu, vicepreședinte al PNL, a anunțat săptămâna trecută că s-a votat un proiect de lege prin care administrațiile locale vor putea să dea drumul la concesiunile legate de extinderea rețelei de distribuție a gazelor. Asta ca urmare a amendamentului adus de vicepreședintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Virgil Popescu,  împreună cu doi colegi liberali din comisie,  care prevede ca distribuția de gaze naturale către populație să devină serviciu de utilitate publică în sarcina unităților administrativ-teritoriale.

”În momentul acesta rețeaua de gaz are aproximativ 50 de kilometri, și ar mai fi nevoie de încă 120 km de rețea. Având în vedere că un metru de rețea cu aducerea terenului la starea inițială ar costa aproximativ 50 euro metrul, ar însemna că 100 de km ne-ar costa în jur de 5 milioane euro, sumă care nu este una mică, dar nu este nici o sumă care să ne sperie. Cu sprijin guvernamental în contextul în care am înțeles că se face un PNDL special pentru gaze, am putea prelua noi această problemă”, a mai adăugat primarul Marius Screciu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.