Skip to content
Administrație locală Recent

Răfuieli politice – online – la Severin între PSD și PNL

Iminența unor alegeri, indiferent de ce tip, îi face pe politicienii de toate culorile politice să intre într-o vrie, uneori greu de înțeles. Brusc devin super activi, ies la sesiuni foto, scot de la ”naftalină” proiecte, studii de fezabilitate, smulg promisiuni de la nivel central. Orice, ca să poată avea o justificare, pentru că la vot cetățenii au puterea și vor decide dacă cui o dau mai departe.

Așa ne putem explica ultimul episod de ”răfuială„  între primarul Screciu și viceprimarul Cîrjan. Una ”soft” am zice. Edilul social democrat îl acuză pe viceprimarul liberal de lipsă de ”originalitate” atunci când e vorba de proiect, dar și de un fel de ”furt intelectual”, pe principiul când stăpânul nu e acasă șoarecii joacă pe masă.

Dacă facem un scurt rezumat ar fi cam așa: primarul Screciu îl acuză pe viceprimarul Cîrjan că, în lipsa lui, s-a dus repede să facă fotografii cu o lucrare, făcută și anunțată de el de prin luna februarie, de prin oraș. Upss! Oare să fie invidie că liberalul a funcționat pe principiul: Cine ajunge primul câștigă premiul?!?

Marius Screciu a postat pe Facebook: ”MICUL MINCINOS – În general, am evitat să intru în polemică cu oponenții politici, cu atât mai mult cu cât unii dintre ei îmi sunt colaboratori direcți și îi întâlnesc zi de zi. Nu pot sta însă pasiv, să văd cum domnul Daniel Cîrjan își asumă un proiect care îmi aparține în totalitate, încălcând cele mai elementare norme de conduită administrativă, politică și de bun simț. După ce a terminat marile proiecte, gen sterilizarea câinilor cu stăpân, scoaterea furculițelor și farfuriilor de plastic, etc., toate copiate de la alte primării, viceprimarul copy-paste, profitând de faptul că timp de 2 zile am fost plecat într-o delegație, a ieșit și s-a fotografiat cu un proiect care îmi aparține sută la sută și la care nu are niciun merit, decât acela de a fi de acord, alături de ceilalți 22 de consilieri locali. Din păcate, aflat în pană de idei și având grave lacune vizionare pe banii cetățenilor, Daniel Cîrjan alege să-și asume, prin insinuare, proiecte care nu-i aparțin, de care habar nu avea până în momentul în care le-am propus Consiliului Local, dovedindu-ne pe lângă lipsa de idei și apucături mărunte de demagog. Halal de un așa posibil primar pentru Severin! PS: Proiectul l-am anunțat public, încă din data de 5 februarie 2019 (foto).

Ce e drept viceprimarul s-a fotografiat… dar nu și-a asumat, în mod direct, lucrările. Așa că pot exista, în continuare, multe dezbateri pe tema ”a cui e paternitatea proiectelor”.

Cât despre proiectele copy paste, nu ne putem exprima, că primarul Screciu nu a făcut o indicație clară a surselor din care ar fi copiat viceprimarul Cîrjan. Evident, o discuție pe marginea proiectelor propuse de liberali se poate dezvolta, dar nu o vom face noi aici și acum. Însă, o scurtă concluzie putem trage: așteptăm, de la ambele personaje implicate în această ”dramoletă”, să dea dovadă de seriozitate și implicare, directă, în fapte, nu doar vorbe și sesiuni foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.