Skip to content
Ediția de astăzi Recent

România lovită de inundații: Un deputat PNL cere demisia ministrului Mediului

Ploile din ultimele zile au provocat inundații serioase în mai multe zone din țară. Drept urmare, un deputat liberal cere demisia ministrului Mediului Grațiela Gavrilescu pentru că nu a fost în stare să asigure infrastructura necesară ca să împiedice inundațiile.

Aproape jumătate din ţară este sub ape, în vreme ce Guvernul se ocupă cu ”statul paralel” şi cu ciuntirea Codului Penal. Nu cred că în anul 2018 plouă pentru prima dată în România şi nu este pentru prima dată când sute de gospodării şi agoniseala de o viaţă a oamenilor sunt măturate de inundaţii! Mai mult de 80% din efectele căderilor masive de precipitaţii ar fi putut să fie evitate dacă s-ar fi făcut investiţii de mediu: decolmatări de albii de râuri şi pârâuri, sisteme de canalizare de mare capacitate, diguri, şanţuri sau canale pentru preluarea apelor. Solicit demisia ministrului mediului, deoarece miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile stau nefolosite, deşi Guvernul ar putea să construiască cu aceşti bani infrastructura care să protejeze gospodăriile oamenilor”, a transmis deputatul Claudiu Răcuci.

Parlamentarul cere ca ministrul Mediului să fie demis urgent.

Dacă în trecut măcar mai mimau interesul pentru problemele oamenilor, atunci când Dragnea se plimba cu barca trasă de pompieri, astăzi nici măcar nu s-au derajat să-şi murdărească pantofii scumpi ca să viziteze zonele calamitate. Dacă Guvernul nu a fost demis prin moţiunea de cenzură, atunci măcar ministrul mediului să fie demis şi în funcţie să fie numită o persoană competentă!”, a mai precizat Claudiu Răcuci.

În ultimele zile, peste 1.600 de pompieri militari cu 470 mijloace tehnice au acționat pentru salvarea persoanelor și evacuarea apei din gospodăriile afectate de inundații. Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit
în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 20 județe (BC, BR, BT, BZ, CT, CL, CV, DJ, GJ, GL, IS, IF, NT, PH, SB, SV, TL, TR, VN și VS) și municipiul București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.