Skip to content
Ediția de Astăzi

Rovana Plumb are probleme! În Parlamentul European au constatat că se află în conflict de interese

Rovana Plumb, care era pe lista comisarilor europeni propuși la portofoliul de Transporturi, a fost audiată în Comisia Juridică a Parlamentului European, iar propunerea a fost RESPINSĂ.

Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abținut 2 europarlamentari. Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc. Cea mai nouă informație în cazul Rovanei Plumb: Va fi trimisă din partea Comisiei Juridice a Parlamentului European o scrisoare Comisiei Europene prin care va fi informată că există un conflict de interese cu privire la împrumutul de 800.000 de lei al Rovanei Plumb de la doamna Elena Loghin. Din acest motiv doamna Rovana Plumb nu își poate asuma funcția de comisar european”, a anunțat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.

În urma acestor informații președintele PNL Ludovic Orban i-a solicitat premierului Dăncilă să nu mai facă nicio propunere de comisar european fără consultarea Președintelui României și a Parlamentului.

Propunerea Guvernului condus de Viorica Vasilica Dăncilă pentru funcția de comisar european în persoana Rovanei Plumb a făcut România de rușine în Europa. În ciuda repetatelor solicitări din partea noastră de a retrage candidatura total nepotrivită a Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă s-a încăpățânat să susțină o fidelă executantă a ordinelor de partid promovată de Liviu Dragnea în cea mai importantă funcție destinată României la nivel european. Votul de astăzi al Comisiei juridice din Parlamentul European reprezintă un dezastru pentru actualul Guvern, care a ignorat toate avertismentele primite din partea partenerilor europeni. Candidatura Rovanei Plumb a fost contestată încă de la început din cauza problemelor de integritate, fiind cea pentru care PSD a blocat ancheta penală printr-un vot politic în Parlament. La aceasta s-au adăugat contradicțiile din declarația de avere și interese, precum și incapacitatea de a demonstra cheltuirea legală a unor sume de bani declarate ca împrumuturi în campania pentru europarlamentare. Solicit premierului Dăncilă să nu mai facă nicio altă nominalizare comisar european fără consultarea și fără acordul Președintelui României, precum și cu respectarea obligațiilor impuse de Legea 373/2013 privind cooperarea dintre Parlament şi Guvern în domeniul afacerilor europene, respectiv audierea în Parlamentul României a candidatului propus”, a declarat președintele PNL.

În replică, din partea PSD a reacționat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, care a precizat că social democrații nu au doar o variantă de rezervă, ci zece.

Nu am citit ştirea, lăsaţi-mă să mă informez, ştiam că e încă în comisie….A fost la acea comisie, nu la votul în Parlament. Vedeţi că sunt nişte etape, nişte comisii, până la votul în Parlament…era mai încolo”, a afirmat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.