Skip to content
Administrație locală Recent

Screciu anunță că navele de croazieră vor opri la Drobeta Turnu Severin

Primarul Severinului Marius Screciu a anunțat joi, 6 februarie, că în viitorul apropiat navele de croazieră vor opri la Drobeta Turnu Severin.

Peste 3.000 de turiști vor opri în acest an în Drobeta Turnu Severin, de pe navele de croazieră care tranzitează Dunărea și vor vizita obiectivele turistice din municipiul nostru. Am semnat contractul, prin care concesionăm terenul din zona piciorului Podului lui Traian, către cel mai mare tour-operator de turism din țară – Karpaten Turism, pentru construirea unui ponton de acostare. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, am făcut un pas important în dezvoltarea Strategiei de turism pentru Drobeta Turnu Severin, punând orașul pe harta navelor care acostează în porturile europene și aduc turiști din întreaga lume”, a anunțat edilul.

Potrivit estimărilor numărul turiștilor va crește la peste 35.000 anual, iar zona de acces către pontonul de acostare a navelor va fi amenajată cu fonduri din bugetul local.

Rămâne însă de văzut cu lucrările de amenajare la Podul lui Traian având în vedere că au tot fost făcute promisiuni în acest sens, care, evident, că nu au fost respectate.

În luna august 2018 președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu declara pentru PSNews.mh că a organizat ședința la mare în urma consultării cu colegii pentru că era nevoie să fie aprobate două hotărâri urgente, pentru că altfel județul ar fi pierdut bani. Cât despre amânarea reabilitării obiectivului ”Piciorul Podul lui Traian” președintele CJ speră că acesta va fi finalizat până la finele anului 2019, ”dacă se va lucra cu o firmă serioasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.