Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Secretarul general al PSD Paul Stanescu: Răfuielile politice din interiorul PNL și din coaliția guvernamentală dăunează grav sănătății românilor

Secretarul general al PSD Paul Stănescu este de părere că românii sunt cei care suferă din cauza ”răfuielilor pe care le au liberalii cu useriștii din coaliția de guvernare”.

Situația epidemiologică se înrăutățește, iar liberalii se răfuiesc și între ei și cu useriștii din coaliția guvernamentală. Din păcate, acest război politic dintre PNL și USR, îl vor deconta, în primul rând, românii. Asistăm la bâlbâieli nepermise în privința gestionării pandemiei. Este penibil să vezi cum autoritățile fac planurile pe genunchi, cum ministrul Educației, Sorin Câmpeanu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ”gestionează” pandemia prin epistole și nu prin colaborare instituțională. Cum ministrul de Interne, Lucian Bode, îl contrează pe cel al Sănătății pe o temă extrem de sensibilă, carantinarea Bucureștiului. Meciurile acestea politice dintre cele două partide sunt toxice. La cârma celor mai importante ministere din această perioadă sunt niște miniștri care generează neîncredere în capacitatea instituțiilor de a gestiona pandemia. Cel mai periculos scenariu pentru România, în următoarele luni, este ca activitatea guvernamentală să se afle sub asediu în războiul dintre PNL și USR. Până mai ieri părinții nu știau dacă se închid sau nu școlile în capitală pentru că fiecare partid are interese diferite. PNL-ul să nu-și arate incapacitatea de a gestiona pandemia în București, iar USR-PLUS încearcă să-l faulteze pe Nicușor Dan, pentru că nu l-a pus pe Voiculescu viceprimar”, a declarat Stănescu.

Stănescu îl acuză și pe premierul Cîțu că este orbit de ”puterea funcției”.

Iar premierul Cîțu, orbit de puterea funcției și preocupat de preluarea puterii la Congresul PNL, nu-și poate controla prefecții puși pe criterii și negocieri politice pentru că ei ascultă de Orban. Degeaba face tot felul de întâlniri, cu prefecții, cu primarii de municipii, cu șefii Consiliilor Județene și așteaptă soluții de la ei, dacă nu le dă și resursele necesare. Tupeul de a le cere administrațiilor locale din nou soluții fără resurse este fantastic. Ele nu au primit nici decontările pentru organizarea centrelor de vaccinare. Soluții sunt, dar de ce vrea Cîțu să împovăreze bugetele locale, ca să le poată șantaja pe urmă cu bani de la buget?”, a mai transmis social democratul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.