Skip to content
Recent

Șoc la Bruxelles: lui Toader i-a fost INTERZIS să vorbească despre justiția din România

Citiți mai jos despre o situație șocantă petrecută miercuri la Bruxelles: ministrului Tudorel Toader i-a fost INTERZIS să vorbească despre justiția din România.

Situația este cu atât mai aberantă, cu cât anume justiția din România este subiectul dezbaterii.

De altfel, membrii Partidului Popular European (PPE) nu au dorit nici să aibă o discuţie cu oficialul român înaintea plenului, deşi Tudorel Toader bifase mai multe întâlniri la nivel înalt în Strasbourg, scrie Antena3.ro. Chiar marți, guvernantul român a discutat cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Toader explicându-i că legile justiţiei din țara noastră sunt modificate pentru a respecta deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) şi reglementările europene.

Interdicția de miercuri din plenul PE a venit chiar din partea președintelui legislativului comunitar, Antonio Tajani (PPE), care a considerat că România ar fi trebuit reprezentată la nivel de premier. În schimb, Tajani a stabilit alt format al dezbaterilor, în care va lua cuvântul câte un reprezentant al fiecărui grup europarlamentar. La sfârșit, Parlamentul European nu va adopta nicio rezoluție.

Partea cea mai așteptată a acestei zile va fi declarația comisarului european pentru Justiție, Vera Jourova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.