Skip to content
Recent

Tudorel Toader îi urechează pe procurori: Nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei!

 

Tudorel Toader îi urechează pe procurori, acuzându-i că „nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei”.

Guvernantul a declarat sâmbătă la Sinaia (unde participă la o conferință de specialitate) că articolul 132 din Constituţie prevede că procurorii „îşi desfăşoară activitatea sunt autoritatea ministrului Justiţiei”, însă aceştia au uitat de respectivul articol, transmite Hotnews.

Întrebat cum le răspunde celor care spun că, prin modificările propuse la legile justiţiei, ministrul de resort capătă o putere mult prea mare, Toader a spus că există un articol în Constituţie de care procurorii „au uitat”, iar modificările aduse pun în lege această prevedere.

„Am făcut de multe ori referire la articolul 132 din Constituţie care spune că procurorii îşi desfăşoară activitatea sunt autoritatea ministrului Justiţiei. Procurorii au uitat de acest articol 132 şi nu prea au fost sub autoritatea ministrului Justiţiei. Ce fac legile justiţiei acum prin modificările aduse… nu fac decât să pună în legea infraconstituţională prevederea de la 132. După aceea, echilibrul dintre puterii nu îl apreciez eu, îl apreciază CCR”, a comentat Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.