Skip to content
Recent

Atenție, ONG-iști! Gerea vrea și la voi desecretizări, ca la protocoale

 

Atenție, ONG-iști! Deputatul Andrei Gerea – vicepreședinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) – vrea desecretizare și în lumea organizațiilor nonguvernamentale, după modelul celei realizate în domeniul protocoalelor.

Într-un comunicat trimis duminică PSnews.ro, parlamentarul de Argeș susține că „odată cu desecretizarea protocoalelor secrete trebuie să existe și o transparentizare a finanțării ONG-urilor și politicienilor care au manipulat opinia publică și au denigrat România pentru binele instituțiilor de forță”.

Fostul ministru al Energiei deplânge faptul că „brandul de țară al României construit de instituțiile de forță în ultimii ani a fost cel al corupției”, Dominic Gerea adăugând că oamenii „finanțați de George Soroș prin diversele sale fundații sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles și cei care manipulează opinia publică din țară”. În acest context, liderul ALDE propune „transparentizarea finantărilor primite de acele ONG-uri care își asumă un discurs politic manipulativ”.

Iată precizările integrale ale lui Andrei Gerea, ex-ministru PNL, apoi ALDE pentru IMM-uri:

„Brandul de țară al României construit de instituțiile de forță în ultimii ani a fost cel al corupției. Statele europene se laudă cu elementele pozitive care le reprezintă, numai în România s-a desfășurat o campanie prin care imaginea conturată țării noastre era de cea mai coruptă țară din Europa. Această campanie de denigrare a imaginii României a fost dusă de reprezentanți politici de la cel mai înalt nivel din România, de reprezentanți ai structurilor de forță, dar și de anumite asociații, fundații, ONG-uri care, pe hârtie, militau pentru statul de drept. Însă, sub munca asiduă a acestor persoane și ONG-uri, în România s-a creat un sistem paralel de putere care începe azi să iasă la suprafață.

Despre sponsorizări din exterior ale unor fundații și ONG-uri din România s-a tot discutat în ultimii ani, însă tot timpul aceste informații au fost negate. Semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de așa-numiți reprezentanți ai societății civile au existat și continuă să existe. Ale cui interese le apără aceste organizații non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soroș? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soroș de a slăbi România prin susținerea unor campanii de manipulare a opiniei publice și acoperirea abuzurilor din justiție. Articolul think-tank-ului american „The Capital Research Group” oferă noi dovezi despre modul în care persoane ca George Soroș se implicau în susținerea unor campanii care aduceau grave deservicii României.

Ce rezultă din articolul think-tank-ului este că cei finanțați de George Soroș prin diversele sale fundații sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles și cei care manipulează opinia publică din țară. Aceste persoane și-au făcut titlu de glorie din așa-zisa luptă pentru apărarea statului de drept, în vreme ce scopul acțiunii lor era tocmai acela al slăbirii statului de drept și al consolidării statului paralel, cel al instituțiilor de forță.

Există o singură soluție pentru ca aceste finanțări dubioase să nu mai aibă loc, iar aceasta este reprezentată de transparentizarea finantărilor primite de acele ONG-uri care își asumă un discurs politic manipulativ. Așa cum partidele trebuie să își declare sursele de finanțare, la fel și aceste ONG-uri care se declară luptători pentru binele României și împotriva corupției ar trebui să dea dovadă de transparență”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.