Skip to content
Recent

Speranțe pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Chiar un guvernant a spus-o

Sunt speranțe pentru reactoarele 3 și 4 de la centrala nuclearelectrică (CNE) din Cernavodă. Chiar un guvernant a venit cu vestea cea mare.

Robert Tudorache (secretar de stat în Ministerul Energiei) a afirmat joi la Constanţa că se negociază prelungirea cu şase luni a memorandumului cu partea chineză pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4 la Centrala Nuclearelectrică de la Cernavodă. Tudorache estimează că lucrările ar putea începe până în 2020, potrivit News.ro.

„Suntem cu prelungirea memorandumului de înţelegere pe încă şase luni. Deja am rezolvat undeva în proporţie de 80% elementele pe acordul investitorilor, unde mai aveam anumite neînţelegeri şi anumite inadvertenţe. Acum partea chineză a plecat în China că este anul nou chinezesc. Suntem în plin proces de negociere”, a declarat Robert Tudorache, aflat la Constanţa pentru o vizită la sediul Oil Terminal.

Demnitarul a adăugat că îşi doreşte ca în şase luni să fie închisă faza de negociere pe acest acord. Întrebat când ar putea începe lucrările pentru realizarea reactoarelor 3 şi 4, Robert Tudorache a estimat că acest lucru s-ar putea întâmpla până în 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.