Skip to content
Recent

Telefoanele ar putea fi ascultate la comanda parlamentarilor. Cum arată planurile PSD

 

Coaliția PSD – ALDE are planuri mari atât în privința serviciilor, cât și în privința ascultării telefoanelor, o spune chiar vicepremierul Paul Stănescu.

Mai precis, mâna dreaptă a Vioricăi Dăncilă a anunțat că Executivul are în plan restructurarea Serviciului de Pază și Protecție, în contextul în care Liviu Dragnea a lansat acuzații grave la adresa șefului SPP, Lucian Pahonțu, iar miniștrii au renunțat la protecția oferită de acest serviciu. În plus, întrebat de moderator daca n-ar trebui „taiate major” cheltuielile si personalul SPP, vicepremierul Paul Stănescu a răspuns: „O sa facem lucrul asta, chiar o sa-l facem. Avem in plan sa restructuram serviciul”, conform Ziare.com.

Mai mult decât atât, nici interceptările telefonice nu vor scăpa de modificări: ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a anunțat că legislația referitoare la serviciile secrete va fi modificată, iar Parlamentul va primi în subordine o agenție care va face toate interceptările, „de orice natură”.

„Toate aceste lucruri (scandalurile din Justitie – n.red.) care se intampla reprezinta de fapt si o presiune foarte mare asupra Parlamentului pentru revederea cadrului juridic de functionare a institutiilor de forta, inclusiv pe tema speciala, o propunere care e din 2004 a liberalilor cu privire la infiintarea unei agentii specializate autonome sub autoritatea Parlamentului care sa poata sa intercepteze orice convorbiri telefonice sau de alta natura.

Deci exista un efect pozitiv prin faptul ca se creeaza o presiune asupra Parlamentului de a veni cat mai rapid cu niste proiecte de legi care sa asigure un cadru legal democratic de functionare a acestor institutii”, a spus Meleșcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.