Skip to content
Focus Recent

Tic-tac pentru Brexit. Ce trebuie să știe toți românii din Marea Britani

Puțin timp a mai rămas până când Marea Britanie va părăsit Uniunea Europeană, însă nici până la această dată nu se știe dacă pasul va fi făcut cu un acord sau nu.

Statele Unite oferă Regatului Unit o avanpremieră a ceea ce se va întâmpla după Brexit prin negocieri fără concesii privind viitorul acord comercial între cele două țări.

Ce trebuie să știe românii din Marea Britanie

Excelența Sa, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra a fost invitat la emisiunea ”Puterea Știrilor”  în cadrul căreia a vorbit, printre altele, și despre actele de care vor avea nevoie românii după Brexit. Ambasadorul României la Londra a precizat că odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, românii nu vor avea nevoie de pașaport, cartea de indentitate fiind cea care le va permite în continuare să se bucure de libera circulație.

Dreptul la libera circulație  este prevăzută pe baza cărții de identitate, deci nu va fi nevoie după momentul efectiv al intrării în vigoare a acordului de ieșire, să aibă pașapoarte fie că e vorba  despre anul 2021, 2025” a explicat Excelența Sa.

Astfel, acesta i-a asigurat pe românii din Marea Britanie că nu mai este nevoie de deplasarea la secția consulară a ambasadei de la Londra, pentru obținerea pașaportului.

Citește mai departe pe PSNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.